SRBIJA JE JAČA NEGO PRE ČETIRI GODINE ALI SMO I MI! ŠVAJCARSKI IGRAČI PRED DUEL SA SRBIJOM Elvedi: Zaustaviću Mitrovića!

13:56

30.11.2022

Podeli vest:

printscreen/ SRF Sport/ Nottingham Forest FC
Zategnuta Švajcarska čeka Srbiju, tu nema dileme. Naš dužnik sa prošlog Mundijala iz Rusije pružio nam je priliku da poravnamo račune.

Orlovima će biti potrebna pobeda kako bi izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva, a sve je moglo da bude teže da su Švajcarci izdrži do kraja susreta sa Brazilom, odnosno da nisu pali u samom finišu (1:0).

Za Sportal pristali su da pričaju štoper Niko Elvedi i vezni fudbaler Remo Frojler, jedan od ključnih igrača tog tima, i poslali su složnu poruku – Srbija je jako opasan tim, čak i jači nego što je to bio slučaj pre četiri i po godine u Kalinjingradu.

– Srbija je jaka. Kada iza sebe ostavite Portugal i osvojite prvo mesto u kvalifikacionoj grupi onda morate da vredite. Igramo protiv tima koji ima veoma dobre igrače i da, mislim da ste jači nego pre četiri godine. Isto tako, mislim i da smo mi takođe bolji nego u Rusiji – počeo je Frojler razgovor za Sportal.

Član engleskog Notingem Foresta samouvereno je istakao da njegov tim ne želi da kalkuliše igrom na remi. Cilj je samo pobeda.

– Pre ovog meča nismo mislili o Srbiji, nismo bili baš sigurni da će taj meč da odlučuje jer smo išli od jedne do druge utakmice. Dokazali smo se, pobeđivali velike timove i nema potrebe da se krijemo. Možemo da pobedimo Srbiju.

Neumorni vezista, uz Granita Džaku srce veznog reda Švajcarske, nije želeo da otkrije od koga preti najveća opasnost iz tabora Orlova.

– Ne volim da pričam ko je najbolji igrač. Za to uvek postoji diskusija. Srbija je dobra kao grupa i tim, zbog čega ne mogu da izdvojim nijednog fudbalera.

Elvedi poslao poruku Mitroviću: Znam šta me čeka, ali zaustaviću ga

Možda najteži zadatak na meču Srbije i Švajcarske imaće Niko Elvedi. Defanzivac Borusije iz Menhegladbaha moraće da markira prvog strelca Srbije Aleksandra Mitrovića i lično je svestan na kakvom je ispitu, pošto je jako upoznat sa kvalitetima našeg golgetera.

– Mitrović i Vlahović su fantastični igrači, veoma snažni i moraćemo da se odbranimo od njih. Znam da je Mitrović najbolji strelac u istoriji Srbije, svaka mu čast na tome i jasno je kakav ću zadatak da imam. Verujem da ću uspeti da ga zaustavim – optimista je Elvedi.

Ne krije da je zajedno sa saigračima gledao duel Srbije i Kameruna (3:3), ali da ne vidi zašto ne bi Sajdžije dale tri gola kao što su Afrikanci, iako se ne ističu sa efikasnošću.

– Luda utakmica, gledali smo Srbiju protiv Kameruna. Svi iz našeg tima. Bilo je mnogo šansi i golova, da… Bilo je baš ludo. Ne, nisam video slabosti Srbije. Jasno je da je primila tri gola, želimo i mi isto da uradimo kao što su Kamerunci, ali i pored toga mislim da je Srbija jako opasna.

Elvedi kaže da su Švajcarci spremni za Orlove, koje kako je rekao izuzetno ceni.

– Biće interesantna utakmica protiv dobrog tima, znamo da Srbija ima mnogo sjajnih igrača, ali mi smo spremni za tu utakmicu. Odigrali smo odličan meč protiv Brazila, bili organizovani, dobro stajali u odbrani i bili homogeni i kao pravi tim. Na kraju nismo stvorili mnogo šansi, ali je utisak sasvim dobar – zaključio je Elvedi.

Koliko će uspeti Elvedi, zajedno sa saigračima videćemo u petak na stadionu udaljenom svega nekoliko stotina metara od hotela u kome su naši fudbaleri.

 

(Sportal)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.