ALEKSA RAKONJAC PONOVO DOMINANTAN: Mladi strelac osvojio nove četiri medalje, dve zlatne u juniorskoj, dve srebrne u seniorskoj konkurenciji!

08:57

28.11.2022

Podeli vest:

Foto: Siniša Veljković

Aleksa Rakonjac je osvojio dve zlatne medalje u juniorskoj i dve srebrne medalje u seniorskoj kategoriji puškom.

Proteklog vikenda je u Kikindi održano redovno drugo kolo Kupa SS Srbije po A programu, a u isto vreme je održano i međunarodno takmičenje Kup Kikinde’22, a među 200 učesnika iz pet zemalja iz okruženja, učestvovalo je i osam takmičara iz Streljačke družine „Pančevo 1813“.

Aleksa Rakonjac je ubedljivo trijumfovao u kategoriji juniora puškom i sa 623,2 kruga osvojio 12 bodova, a u konkurenciji seniora je sa istim rezultatom osvojio srebrnu medalju i deset bodova za učešće u finalu Kupa , sa istim rezultatom.

Foto: Siniša Veljković

Uporedo se održavao i Kup Kikinda’22, a Aleksa je i u toj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora, a srebrnu u kategoriji seniora.

Nastupio je i junior Nemanja Đorđević sa 579,6 krugova puškom, ali nije mogao da nastupi i treći takmičar, pa nismo imali ekipu. Iva Rakonjac je zauzela jedanaesto mesto sa 618,2 kruga u kategoriji juniorki puškom.

Marko Ninković je osvojio četvrto mesto i 7 bodova u kategoriji juniora pištoljem sa 552 kruga. Sutradan u opštoj kategoriji seniora u takmičenju za Kup Kikinda’22, Marko je postigao odličan rezultat od 570 krugova sa kojim je zauzeo petu poziciju u finalu, a nakon izjednačene borbe, zadržao se na petom mestu, iako je bio najmlađi učesnik finala.

Foto: Siniša Veljković

Velimir Ninković je prvog dana ostvario 532 a drugog dana 539 krugova, a treći član ekipe Stefan Kešišjan je sa postignutih 544 kruga, osvojio osmo mesto i 3 nova boda u kategoriji juniora pištoljem i znatno doprineo osvajanju četvrtog mesta i pet bodova za ekipu Streljačke družine „Pančevo 1813“. Nastupio je i junior Nemanja Đorđević sa 507 krugova pištoljem.

Narednog vikenda Aleksa, Marko i Velimir će nastupiti na međunarodnom takmičenju „Mladost“ u Zagrebu, a pioniri će nastupiti na petom kolu Lige pionira Vojvodine u Kikindi.

(Pančevac/S.Veljković)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.