HRVATSKA POSLALA KANADU KUĆI: Ubedljiva pobeda vicešampiona sveta nakon preokreta!

19:58

27.11.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/yt/Rts Sport

Velika pobeda vicešampiona sveta.

Fudbaleri Hrvatske pobedili su selekciju Kanade rezultatom 4:1 u drugom kolu Svetskog prvenstva i sada su na korak od plasman u osminu finala.

Nakon dva odigrana kola, Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, Belgija tri, dok su Kanađani završili učešće posle drugog poraza.

Kanada je povela golom Alfonsa Dejvisa, ali je potom Kramarić postigao dva, Livaja i Majer po jedan pogodak za preokret i veliki preokret Hrvatske.

Kanađani su krenuli strahovito i već u drugom minutu šokirali Hrvate. Posle centaršuta sa desnog boka, Alfonso Dejvis je bio najviši u skoku i savladao Livakovića za 1:0.

Kanađani su potom nastavili da pritiskaju i igraju na polovini rivala, ali su izostale nove prave prilike. Kako je vreme odmicalo, Hrvati su uspostavljali igru na sredini terena i postajali sve opasniji, te su u finišu prvog poluvremena potpuno zasluženo preokrenuli.

U 35. minutu Livaja je dobro šutirao, ali je Milan Borjan odlično intervenisao, za razliku od narednog napada. Perišić je proigrao Kramarića na levom boku, a ovaj iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za 1:1.

Hrvatska je posle tog gola dodatno pritisnula povučene Kanađane i već u 44. minutu, Juranović je proigrao Livaju, koji je preciznim udarcem sa nekih 18 metara savladao Borjana za 2:1.

Hrvati su u drugom poluvremenu nastavili da dominiraju, a u 53. minutu imali su novu veliku priliku. Luka Modrić je vratio povratnu za Kramarića, čiji je udarac zaustavio Borjan.

Kanada je uzvratila posle samo tri minuta, Dejvid je sa 20 metara gađao pod prečku, ali se i Livaković istakao odličnom intervencijom.

Usledio je nešto mirniji period igre, ali su Hrvati sve držali pod kontrolom i čekali pravi trenutak da završe meč, što se desilo u 70. minutu. Perišić je bio asistent, a Kramarić je ponovo bio precizan za nedostižnih 3:1.

Mogli su Hrvati do kraja i do ubedljivije pobede, Borjan je odličnim odbrana zaustavio Perišića i Brozovića.

U nadoknadi vremena Hrvati su postigli novi pogodak, Oršić je izašao sam pred Borjana, nesebično je proigrao Majera za ogromnih 4:1.

(Sportske.net)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.