FUDBALSKI SAVEZ TZV. KOSOVA IMA NOVI ŠOKANTAN ZAHTEV: Nakon tužbe protiv FS Srbije, sada zahtevaju da im se POKLONI STADION!

12:15

27.11.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/Twitter/Kosovan Football

Kako javljaju inostrani mediji najveću šansu da im bude poklonjen stadion 974 ima Kosovo. Ovaj stadion je sagrađen od kontejnera, a na njemu će jedan svoj meč odigrati i tim Srbije.

Stadion 974, jedan od domaćina Mundijala, izgrađen je od limenih kontejnera, a po završetku prvenstva biće poklonjen nekoj od država članica FIFA. Kandidata da im bude poklonjeno ovo velelepno zdanje je mnogo, a kako javljaju inostrani mediji prvi prenosivi stadion na svetu dobiće „Fudbalski savez Kosova“!

Ovaj savez je od FIFA zatražio da mu stadion bude poklonjen nakon Mundijala, a prema rečima predsednika „FS Kosova“ šanse da stadion bude poslat Kosovu su velike baš zbog dobrih odnosa sa Fudbalskim savezom Katara.

Srbija će upravo na ovom stadionu 2. decembra odigrati meč trećeg kola protiv reprezentacije Švajcarske, reprezentacije koja u svom sastavu ima nekoliko igrača poreklom sa Kosova. Svi se dobro sećamo Svetskog prvenstva 2014. godine i utakmice Švajcarska Srbija (2:1) kao i proslave golova dva igrača koji imaju poreklo sa Kosova. Tada su Đerdan Šaćiri i Granit Džaka ponosno pokazivali dvoglavog orla, aludirajući na grb „Velike Albanije“.

Ova vest dolazi nakon vesti da je FIFA otvorila istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog zastave koja se našla u svlačioncii našeg tima, a na kojoj se vidi Kosovo i Metohija kao deo naše države. Na zastavi je pisalo „Nema predaje“ i teritorija Kosova je bila obojena u boje srpske trobojke, a zahtev za istragu protiv Fudblskog saveza Srbije pokrenuli su Fudbalski savez takvozvanog Kosova i Olimpijski komitet te samoproglašene države.

„Dok se Evropa i svet susreću sa tako velikom krizom kao što je neisprovocirana agresija Rusije u Ukrajni, tako veliko takmičenje kao Svetsko prvenstvo bi treblalo da bude mesto na kome mir treba da prevlada, a ne da se koristi kako bi se potpaljivala mržnja među narodima. Kosovo je nezavisna i demokratska država sa maksimalnim poštovanjem ljudskih prava prepoznatim od stane najmoćnijih država sveta i nastaviće svoj put bez obzira na ovakve provokacije. Kako god, neprihvatljvio je da ovo prođe u tišini, zato tražimo od FIFA da strogo implementira svoja pravila i da kazni Fudbalski savez Srbije zbog ove agresivne poruke“, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza takozvane države Kosovo, a saopštenje je izdao i Olimpijski komitet te paradržavne tvorevine.

„Olimpijski komitet Kosova je sa velikom brigom čekao sledeći potez Srbije koja se ponovo ponela sramno u svojim aktivnostima u sferi politike i sporta. Ovoga puta gest dolazi ne samo od navijača već od reprezentacije Srbije u fudbalu i to na najvećem fudbalskom događaju, Svetskom prvenstvu koje se igra u Kataru. Lideru Fudbalskog saveza su dozvolili zastavu na kome se vidi mapa „Republike Kosovo“ u bojama srpske zastave, kao i poruku mržnje „Nema poredaje“ da bude u svlačionici pre, tokom i posle mečla sa Brazilom. Sramotno je kako su čelni ljudi FSS dozvolili takve ksenofobne i genocidne poruke mržnje protiv države koja ima jednaka prava u Međunarodnom olimpijskom komitetu FIFA i UEFA“, navodi se u njihovom saopštenju.

Stadion 974 koji FS Kosova želi da preseli na svoju terituroiju je podignut 20. novembra 2021. godine, a deset dana kasnije odigran je prvi meč na njemu. Ime je dobio po broju kontejnera od kojih je sagrađen (974), kapacitet ovog stadiona je 44.000 sedećih mesta, a trenutno se nalazi u Dohi. Inače, on se nalazi na samo nekoliko metara od hotela u kojem je Srbija i vidi se iz soba naših reprezentativaca.

(Mondo.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.