ARGENTINA JE ŽIVA: Mesi načeo, Fernandez dokrajčio Meksiko

22:18

26.11.2022

Podeli vest:

printscreen/RTS

Golovima Lea Mesija i Enca Fernandeza, Argentine je savladala Meksiko 2:0 u meču drugog kola Grupe C na Mundijalu u Kataru. „Gaučosi“ su došli do prvih bodova na turniru i ostali u konkurenciji za plasman u osminu finala. U poslednjem kolu, 30. novembra, Argentina će igrati protiv Poljske, dok će Meksiko izaći na megdan Saudijskoj Arabiji.

Kad je teško – Mesi, prvi bodovi za Argentinu na Mundijalu

Argentina je Leo Mesi! Zvuči preterano, ali omaleni napadač još jednom je pokazao da je kadar da nosi celu reprezentaciju na svojim plećima – protiv Meksika je doneo „gaučosima“ prva tri boda na Mundijalu u Kataru.

Mučili su se Argentinci protiv čvrstog odbrambenog bloka Meksikanaca sve do 64. minuta, kada je jedan od najboljih igrača sveta udarcem sa 20-ak metara savladao Očou i postigao svoj drugi pogodak na turniru.

Enco Fernandez je u 80. minutu prelepim udarcem postavio konačan rezultat, ali mora se reći da su Meksikanci sami krivi za poraz, koji ih stavlja u tešku situaciju pred utakmice poslednjeg kola u Grupi C.

Meksiko se opredelio za odbranu svog gola, retki su bili pokušaji Lozana i Vege iz kontranapada, a kada su primili gol(ove) nisu imali ni snage ni umeća da se vrate u život.

Mesi je po ko zna koji put pokazao da cela reprezentacija zavisi od njegove inspiracije, kreativnosti i realizacije, pa je tako bilo i ovog puta.

Nisu uspeli Meksikanci da ga slome, iako su čestim faulovima pokušavali da seku igru „gaučosa“, što je očigledno bila taktika njihovog selektora, Argentinca Herarda Martina.

Najviše posla u većem delu susreta imao je italijanski arbitar Danijele Orsato, koji je zahvaljujući bogatom iskustvu izašao na kraj u izuzetno teškoj utakmici za suđenje.

Argentina je stigla do prvih bodova na turniru, posle šokantnog poraza od Saudijske Arabije na startu takmičenja, pa sada zauzima drugo mesto na tabeli sa tri boda, jednim manje od Poljske koja je danas savladala azijsku selekciju.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.