ŠVAJCARCI MUKOM DO POBEDE PROTIV KAMERUNA Gol Embola za trijumf! Evo zašto ga igrač nije PROSLAVIO

13:12

24.11.2022

Podeli vest:

printscreen/RTS

Fudbaleri reprezentacije Švajcarske savladali su Kamerun sa 1:0 (0:0) u okviru „G“ grupe Svetskog prvenstva u Kataru.

Možda jeste Švajcarska na papiru bila favorit u ovoj utakmici, posebno imajući u vidu individualni kvalitet, ali i formu uoči starta takmičenja. Kamerunci imaju problem sa efikasnošću i opet je to bilo izraženo.

Tim Rigoberta Songa je kvalitetno i ofanzivno igrao u prvom poluvremenu stvaravši šanse prevashodno preko bokova uz pravilno postavljene formacijske figure. Uz pomoć trouglova lako su izbacivali Švajcarce u pas igri i preko Čupo-Motinga, Embuema i Toko Ekambija, ali mreža Jana Zomera se nije tresla.

printscreen/RTS

Švajcarci su bili opasni preko svojih krila, prevashodno Đerdana Šaćirija i upravo je na startu drugog poluvremena došlo do promene rezultata na taj način. Ostavljeno je previše prostora na središnjem delu igrališta za Rema Frojlera koji je prosledio loptu na bok za Šaćirija, a ovaj uputio centaršut po zemlji za Brila Emboloa koji je ostao sam na pet metara.

Očajna reakcija odbrane Kameruna čija je defanzivna linija bila katastrofalno postavljena. Kastaljeto je kasnio da isprati Emboloa, Tolo je pokušavao da izvrši korekciju, ali kada je krenuo na Šaćirija ostala je rupa i napadač Monaka bez greške smešta loptu u mrežu. Inače, Embolo nije proslavio pogodak specifično emotivno budući da je rođen u prestonici Kameruna Jaundeu i vuče korene iz te zemlje.

Više puta su na isti način pokušavali Švajcarci i ponovo bili opasni po gol Onane, ali rezultat se nije menjao. Pokazale su „sajdžije“ da umeju da budu pretnja preko krila, Kamerunci izgledaju opasno, a opet tako bezopasno kada dođu u završnicu…

Srbiji bi ovde idealno bilo da su dve selekcije remizirale. Ovako, moraće da padnu i Švajcarska i Kamerun.Em
(sportske.net)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.