VUČIĆ: Situacija kod Srba na KiM bukvalno vri! Dobili su moj usmeni odgovor u Briselu šta su naše crvene linije!

11:46

24.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/KurirTV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je celokupnu situaciju kod Srba na Kosovu i Metohiji, kako je rekao, uzavrela.

– Situacija kod Srba na KiM je uzavrela.Ona bukvalno vri. Ljudi su siti terora prištinskih vlasti i to je nešto što i mene brine“, rekao je Vučić i naveo:

Pogledajte jučerašnji skup u malom mestu Gornje Kusce. Imali ste gotovo 5.000 ljudi.

On je dodao da su Srbi siti svega.

„Siti su šikaniranja, ucenjivanja, siti su međunarodnih pritisaka u kojima niko od njima ne vodi računa već ih tretiraju kao nacionalnu manjinu, iako oni neće da budu nacionalna manjina“; naveo je Vučić i objasnio:

„To je problem sa kojim moramo da se suočimo.To govori koliko im je teško i koliko su pritisnuti i koliko su bili mučenu u prethodne 23 godine. To je čitava jedna generacija 23 godine. 23 godine svaki dan brineš da li će dete da ti stigne do škole ili neće, da li će neko da te zaustavi na administrativnom prelazu i da ti traži neki novi papir ili neće. Naš narod je izdržao taj teror i dalje se bori za svoj narod i ognjišta“.

– Što se tiče planova o kojima govore, na šta sam se ja više puta nasmejao i rekao da ste već dobili naš odgovor u formi non-pejpera, povodom vašeg non-pejpra, a dobili ste i moj usmeni odgovor u Briselu, šta su naše crvene linije i o čemu neću da razgovaram. Za to vreme nije problem, pretite prekidom pregovora, razgovora. Nije problem, prekinite ih. Zar mislite da neko ozbiljan u sveti može da se hvali time što je prekinuo razgovore. Pa kako ćete onda da rešavate probleme? Evo mi vam kažemo mi nećemo Kosovo u UN. I šta ćete onda, da nas bombardujete, da nam pretite sankcijama, na osnovu kog akta na osnovu čega, kad je čitav međunarodno-pravi okvir na strani Srbije. Znam koliko nas čeka komplikovana situacija, moram da priznam da su EU i SAD predstavnici bili racionalni. Sve ovo je bukvalno mučenje – rekao je Vučić.

VUČIĆ POSLE SUSRETA S DODIKOM I CVIJANOVIĆEVOM: Nismo nimalo zainteresovani za bilo kakvo priznanje Prištine!

(Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.