SRBI MOGU DA ODAHNU Albanici prihvatili sve što su do sad odbijali! Naš narod na KiM će bez problema voziti i dalje svoje KM tablice!

08:12

24.11.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: Going to World

Albanci su sinoć prihvatili sve sto su prethodnih dana odbijali i o čemu nisu hteli ni da čuju, saopštila je večeras Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodeći koji su glavni benefiti dogovora koji je postignut u Briselu.

„Rečenica o saopštenju EU u kojoj se govori o ispunjenju svih prethodnih sporazuma iz dijaloga je veliki uspeh za Srbiju i bez ikakve dileme, ispunjenje tih sporazuma ide pre bilo kakvih daljih razgovora o normalizaciji odnosa”, navodi Kancelarija. Srbi mogu da odahnu.

Poručuju građanima i da su sačuvane KM tablice i one ostaju u upotrebi na severu KiM dok se konačno ne postigne dogovor oko toga.

„Ionako smo poslednjih godina izdali svega desetak novih KM tablica tako da ta mera naš narod ne pogađa u praksi. Naš narod na KiM će bez problema voziti i dalje svoje KM tablice. Ni na koji nacin i nikada necemo prihvatiti RKS tablice i to ovaj dogovor potvrđuje”, ističe se u saopštenju.

Kancelarija ocenjuje i da je sinoćni dogovor pokazatelj da su SAD želele smirivanje tenzija i radile u tom pravcu

Predsednik Aleksandar Vučić danas će detaljnije da govori o detaljima dogovora.

 

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.