CRVENA FURIJA PREGAZILA KOSTARIKU! Španija na dominantan način započela Mundijal! Sa 7:0 počistila rivala i opravdala ulogu favorita!

19:33

23.11.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/RTS

Španija je autoritativno započela nastup na Mundijalu u Kataru. Izabranici Luisa Enrikea deklasirali su Kostariku rezultatom 7:0, u prvom kolu grupe E, u kojoj su ranije danas Japanci šokirali Nemce i pobedili ih sa 2:1.

Dvostruki strelac bio je Feran Tores, a po jednom su pogađali Olmo, Asensio, Gavi, Soler i Morata.

Mlada ekipa Španije je delovala briljantno, ovo je do sada najdominantnija predstava na šampionatu, pa iako je savladan nejaki protivnvik, igra prvaka sveta iz 2010. godine obećava i poslata je jaka poruka svima da računaju na „furiju“.

Ova generacija Kostarike je pre osam godina igrača četvrtfinale Svetskog prvenstva i čini se da je vreme za promene nakon ovog šampionata.

Selektor Španije je u svom stilu iznenadio fudbalsku javnost i na teren stadiona Al Tumama u Dohi u paketu poslao Busketsa i Rodrija, s tim što je ovaj drugi zauzeo poziciju štopera, uz saigrača iz Sitija Laporta. Busktes je predvodio čisto Barselonin vezni red sa supretalentovanim Pedrijem i Gavijem. U špicu „lažna devetka“ Asensio i to je bio pun pogodak za defanzivno nastrojenu Kostariku, koja je već u prvom poluvremenu „uništena“ kratkim pasovima.

Kostarika se od prvog minuta suočila sa strahovitim pritiskom, Španci su ih napadali kao osice, brzo osvajali loptu, a pasovima su ih razvlačili na jedne na drugu stranu terena i tako im razbijali defanzivni blok. Španija je u prvom poluvremenu imala 549 tačnih pasova i to je najviše za jedno poluvremene u istoriji svih Mundijala.

U petom minutu idealan pas Pedrija i sjajna šansa za Olma, koji je loše šutirao. U devetom minutu je lopta posle udarca Asensija završila tik pored stative.

Visio je gol Kjelora Navasa u vazduhu i njegovi saigrači su kapitulirali u 11. minutu. Olmo i Gavi su odgrali dupli pas, Olmo je uz malo sreće došao do lopte, našao se u zicer poziciji i rutinski matirao Navasa, za 1:0.

Španija je nakon toga dala još dva gola na po deset minuta. U 21. je Pedri odigrao na levu stranu za Albu, ovaj poslao oštar pas u kazneni prostor za Asensija, koji je šutirao iz prve i sa 13-14 metara pogodio željeno mesto, za 2:0.

Treći gol u 31. minutu postigao je Feran Tores iz penala. Prethodno je Duarte srušio Albu u svom kaznenom prostoru.

U drugom poluvremenu je Španija nastavila da sakriva loptu „tikosima“, Enrike je naravno iskoristio priliku da odmori glavne adute, mladi Balde je upisao debi, a 4:0 je bilo u 54. minutu, kada se Feran Tores odlično snašao i drugim pogotokom na meču krunisao svoju sjajnu partiju. Razmenio je dupli pas sa Gavijem, ušao u šesnaesterac, iskoristio smušenost odbrane rivala i savladao Navasa.

Najlepši pogodak viđen je 75. minutu. Balde je povukao, Morata je centrirao, a Gavi je na 15 metara od gola uhvatio volej i pogodio za 5:0. Gavi ima tek 18 godina, a ovaj duel odigrao je kao „mator“.

Ns 6:0 je povisio Soler u 90. minutu. Niko Vilijams se centrirao sa desne strane, Navas kratko odbio loptu, a na nju je natrčao njegov saigrač iz Pari Sen Žermena i pospremio je u mrežu.

Tu nije bio kraj. U 92. minutu fanstastičan dupli pas Morate i Olma i vrhunska egzekucija Morate za konačnih 7:0.

Španija u nedelju igra derbi protiv Nemačke, a Kostarika se sastaje sa Japanom. Ukoliko Španci i Japanci upišu pobede ova grupa će dobiti šokantan epilog i Nemci će biti eliminisani.

 

(sportske.net)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.