HAOS ISPRED SUDA U BG: Profesor optužen za polno uznemiravanje snimao novinare! Sudska straža mu naredila da obriše slike

15:10

23.11.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/YT

Ročište na suđenje profesoru Arhitektonskog fakulteta Vladimiru Parežaninu, osumnjičenom za polno uznemiravanje dve studentkinje, pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je odloženo zbog izostanka branioca okrivljenog.

Prema raspoloživim informacijama, Parežaninov advokat imao je drugo suđenje van teritorije Beograda, a advokat koji je došao po zameničkom punomoćju nije stigao da se spremi za današnje suđenje.

Naredno ročište zakazano je za 13. januar sledeće godine.
Pred početak suđenja, Parežanin je negodovao što ga kamera snima, pa je izvadio telefon i počeo da snima novinara i snimatelja, nakon čega mu je sudska straža objasnila da po zakonu nema pravo to da radi.

Parežanin je nekoliko puta fotografisao novinara i snimatelja, zbog čega mu je sudska straža naredila da obriše slike, što je i uradio.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da Parežaninu izrekne uslovnu osudu, na taj način što bi utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, sa rokom proveravanja od dve godine.

Optužni predlogom profesoru je stavljeno na teret da je od novembra 2021.godine godine do 20. maja ove godine polno uznemiravaj oštećene A.T. i M.D. na taj način što je primenio verbalno, neverbalno i fizičko ponašanje koje predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje je izazvalo strah i stvorilo ponižavajuće i uvredljivo okruženje oštećenih.

Optuženi Parežanin je 25.avgusta na saslušanju u tužilaštvu negirao da je polno uznemiravao studentkinje tog fakulteta.

On se tereti za dva krivična dela polno uznemiravanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.