PRVO VELIKO IZNENAĐENJE NA MUNDIJALU: Hrabri Saudijci šokirali opuštenu Argentinu! Preokret Saudijske Arabije za istorijsku pobedu!

13:28

22.11.2022

Podeli vest:

Foto: prinscreen7yt: Chú Năm TV

Fudbaleri Saudijske Arabije priredili su prvo veliko iznenađenje na Mundijalu, pošto su pobedili favorizovanu Argentinu rezultatom 2:1!

Argentina je povela golom Mesija u 10. minutu iz penala, ali su Saudijci i više nego zasluženo preokrenuli u 48. i 53. minutu, strelci su bili Al Šehri i Al Davsari.

Već u drugom minutu Mesi je imao prvu veliku priliku, jedna odbijena došla je pravo njemu na levicu, ali je njegov udarac sa 12 metara odlično zaustavio golman Saudijske Arabije.

U 10. minutu Argentina je povela, posle sporne odluke sudije Slavka Vinčića. Tokom jednog prekida, defanzivac Saudijaca je obema rukama vukao Leandra Paredesa, usledio je poziv iz VAR sobe, a sudija procenio da je to za najstrožu kaznu. Mesi je namestio loptu i pogodio za 1:0, čime je ušao u istoriju kao prvi Argentinac koji je pogađao na četiri različita Mundijala.

Nakon toga, Argentina je nastavila da napada, ali su Saudijci odlično stajali, iako dosta rizično i visoko. Takva igra i postavka uticala je na čak sedam ofsajd pozicija argentinske reprezentacije, iz koje su dali čak tri gola.

Ipak, sva tri su poništena, od toga dva zbog milimetarskih ofsajda. Najbliži golu bio je Lautaro, u 29. minutu, njemu je bukvalno delić ramena bio bliži golu i grafika je pokazala da je to nedozovovljena pozicija. Prethodno je i Mesi postigao gol iz malog ofsajda, a potom je i proigrao Lautara koji je bio u očiglednoj nedozvoljenoj poziciji.

I onda smo gledali verovatno najluđi start i preokret u prvih desetak minuta nastavka. Saudijci su nastavili da igraju agresivno i hrabro i potpuno zasluženo preokrenuli.

U 48. minutu Al Šehri je dobio loptu od Al Buraikana, prevario Romera i pogodio suprotan ugao za 1:1.

Samo pet minuta kasnije, Saudijci su još lepšim golom preokrenuli. Posle duge akcije, lopta je stigla  do Al Davsarija koji je iskosa sa leve strane pogodio gornji levi ugao za 2:1.

Argentinci su odmah krenuli u ofanzivu, a Lionel Skaloni je odmah napravio tri izmene, uveo je Enca Fernandesa, Alvareza i Lisandra Martineza umesto Paredesa, Papua Gomeza i Romera, koji nisu blistali danas.

Najveću šansu imao je Taljafiko u 63. minutu, pokupio je jednu odbijenu posle prekida, njegov udarac je sjajno odbranio Al Ovais.

Argentinci jesu opkolili gol Saudijaca, ali nisu bili preterano opasni. Argentinci su forsirali igru preko Di Marije, koji nije imao rešenja, često je davio loptu, bez upotrebljivih centaršuteva.

U 84. minutu Di Marija je konačno uputio jedan dobar, ali Mesi nije uspeo glavom da savlada dobro postavljenog golmana.

Saudijci su u finišu igrali kao da im od rezultata zavisi život, neverovatno su bili organizovani i snažni u svaokm duelu, svaku loptu su bili bliži i brži, te je ovo meč za zaborav za Mesija i drugove.

U nadoknadi je došlo do strašnog sudara golmana i defanzivca Arabije, a povređeni Al Šarani je momentalno izveden na nosilima, pošto je doživeo nokaut.

Utakmica je zbog prekida prebacila 100 minuta igre, poslednju šansu imao je Alvarez, čiji je udarac glavom takođe zaustavio golman Saudijaca.

Argentince sada čeka još teži posao, u subotu protiv Meksikanaca, dok Saudijci igraju protiv Poljaka verovatno za svoj istorijski plasman u osminu finala, na šta čekaju još od 1994. godine.

(Sportske.net)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.