ZA LJUBITELjE POZORIŠTA Predstava „Sin” Florijana Zelera u dvorani Kulturnog centra 28. novembra

09:39

22.11.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/YT

 

Glumci „Ateljea 212” Luka Grbić, Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Branislav Zeremski i Relja Janković tumače uloge u komadu „Sin” Florijana Zelera, koji će biti izveden u dvorani Kulturnog centra u ponedeljak, 28. novembra, u 19.30.

Ova predstava, koju je režirala Ana Tomović, premijerno je izvedena na srpskom jeziku u „Ateljeu 212”, u koprodukciji „Beo arta”. Reč je o trećem komadu Zelerove trilogije, unutar koje pisac istražuje porodične odnose fokusirajući se uvek na jednog člana porodice. Tema ovog komada je adolescentska depresija sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose. Ovo je, inače, prvo izvođenje jedne od Zelerovih drama u našoj zemlji.
Florijan Zeler je dobitnik mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo, između ostalih i Molijerove nagrade.

Časopis „Gardijan” ga je proglasio najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena. Prvi deo pomenute trilogije jeste komad „Otac”, koji je i najnagrađivaniji Zelerov dramski tekst, po kom je snimljen i film sa Entonijem Hopkinsom i Olivijom Kolman u glavnim ulogama. Drugi je komad „Majka”, koji je premijerno odigran u Njujorku sa Izabel Iper i Krisom Notom. Njegove drame se igraju u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, SAD…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.