NAPADI IZ PRIŠTINE NA BORELJA: Osmani ga optužuje za pristrasnost i tvrdi da Beograd nije ispunio 15 tačaka Briselskog sporazuma

09:01

22.11.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/yt: TRT World

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani optužila je večeras šefa diplomatije EU Žozepa Borelja za pristrasnost u dijalogu Beograda i Prištine i pritom objavila listu od navodnih 15 tačaka Briselskog sporazuma koje, kako tvrdi, Beograd nije ispunio.

Osmani je na Fejsbuku ocenila da bi Borelj „Srbiji pomenuo bar neka od ovih kršenja Briselskih sporazuma, umesto da optužuje Kosovo” da je, kako je navela, poštovao osnovne principe neutralnosti.

„Prvo pravilo svakog procesa medijacije je nepristrasnost. Ono što smo videli danas od Borelja je da je bio očigledno pristrasan, prihvatajući agresora i predstavivši potpuno iskrivljenu sliku stvarnosti”, navela je Osmani, prenosi Tanjug.

Nabrajajući navodnih 15 tačaka koje se, između ostalog, odnose na izbore, slobodu kretanja, pravosuđe, carinski sporazum, sporazum o diplomama, graničnim punktovima, Osmani je zaključila da se mir i stabilnost se ne mogu postići prihvatanjem, kako tvrdi, „onih sa hegemonističkim ambicijama”.

„Ali Kosovo nikada neće odustati od svog jasnog cilja dugoročnog mira i stabilnosti, i reda i zakona na celoj teritoriji”, navela je Osmani.

 

(Politika)

KFOR POZVAO OBE STRANE DA SE UZDRŽE JEDNOSTRANIH AKCIJA Komandant Mikele Ristuča: Važno je izbeći novu eskalaciju!

KURTI PODLEGAO PRITISCIMA Primena mera o tablicama pomerena za 48 sati! Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rešenja

PREDSEDNIK SRBIJE PO POVRATKU IZ BRISELA: Poruka Srbima na KiM da pokušamo da sačuvamo mir!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.