DULE SAVIĆ O ŠANSAMA SRBIJE PRED MEČ SA BRAZILOM: Nemamo šta da izgubimo, imamo odličan tim i treba igrati rasterećeno

13:23

21.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Maša i...

Pred meč Srbije protiv Brazila na Svetskom prvenstvu u Kataru legendarni fudbaler Dušan Savić kaže da u meč treba ući rasterećeno i s radošću što imamo priliku da igramo protiv velikog tima i glavnog favorita za titulu.

Legendarni fudbaler Dušan Dule Savić kaže da su navijači euforični i u punoj formi kad je u pitanju Svetsko prvenstvo, ali je siguran da su igrači svesni privilegije koju imaju, ali i odgovornosti što predstavljaju svoju zemlju, nose dres sa nacionalnim grbom i igraju protiv Brazila.

„To je nešto najlepše što fudbaler može da doživi i to bi trebalo da bude glavni motiv za igrače“, naglašava Savić.

– Ovog puta imamo odličnu ekipu i što je još važnije odličnu atmosferu, ohrabreni rezultatima u kvalifikacijama…

– Istorija pokazuje da smo i ranije imali dobre ekipe, u Nemačkoj ili Španiji, a nismo uspevali, na to su uticala neka posebna vanfudbalska pitanja. Ovog puta mislim da to nije slučaj, ali moramo do kraja ostati koncentrisani na tim i na igru, na fudbal i u tom slučaju se možemo nadati da možemo nešto više da uradimo i da će atmofera koja se podgreva i preko medija trajati duže.

– Selektor pokušava da rastereti igrače…

– Naravno Piksi ima iskustva i kao igrač i trener sada i selektor. On je sve to prošao kao igrač na šampionatu u Italiji i vrlo dobar zna šta je potrebno da ekipa funkcioniše kako selektor zamisli i učiniće sve da zadrži tu dobru atmosferu koja je napravljena tokom kvalifikacija, gde smo prošli odlično protiv dobrih ekipa, posebno u Porutgaliji. Ta atmosfera i rezultat koji je postignut, u ekipi gde se osetilo drugarstvo i sportski duh, mora da se sačuva i uveren sam da će Stojković uspeti u tome.

– Šta očekujete u meču protiv Brazila?

– Za mene je utakmica sa Brazilom praznik fudbala, sećam se da smo na otvaranju Svetskog prvenstva u Nemačkoj 1974. igrali protiv njih. Posebno za nas su te utakmice sa Brazilcima specifične. Mislim da igrači moraju da priđu tako da se samo raduju tom meču bez straha i da ne misle na rezultat, onda mogu puno da postignu. Svima je jasno da je Brazil reprezentacija od koje se očekuje najmanje finale ili osvajanje titule. Ako je to već tako, onda nemamo šta da izgubimo. Na neki način smo u prednosti i radujem se odmeravannju snaga sa najboljima. Ako priđemo na taj način utakmici, mi možemo sa kvalitetom koji imamo da odigramo dobro i ostvarimo dobar rezultat.

Rts.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.