DRAMATIČAN ODLAZAK NA SVETSKO PRVENSTVO: Bombarderi ispratili Poljske fudbalere u Katar, igračima sve objašnjeno pre uzletanja

11:17

18.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/AZ40K

Selekcija Poljske krenula je i stigla u Katar, ali je sam odlazak protekao u prilično neobičnim uslovima.

Reprezentacije polako stižu u ovu zemlju, a juče je reprezentacija Poljske stigla u Katar na poseban način koji je mnoge iznenadio, ali je ubrzo stiglo objašnjenje iz Fudbalskog saveza te zemlje.

Naime, Poljaci su u Katar stigli u pratnji borbenih aviona te zemlje, koji su pratili njihovu reprezentaciju tokom čitavog puta, a igrači su na društvenim mrežama objavili kako je to izgledalo.

Mnogi su se iznenadili kada su pored aviona sa reprezentacijom Poljske videli borbene avione, ali je sve bilo isplanirano još ranije i igračima je pre leta objašnjeno da se ne uzbuđuju i da su to avioni koji pripadaju njihovoj zemlji.

Alijansa ove zemlje je objasnila da je odluka u vezi sa pratnjom borbenih aviona doneta pre nekoliko dana zbog činjenice da još traje sukob Rusije i Ukrajine, kao i raketa koje su nedavno pale na teritoriju Poljske.

Odlučeno je da se ništa ne rizikuje i da u slučaju opasnosti po poljski tim ima aviona za odbranu, ali srećom nije bilo potrebe za tim.

Poljaci su uspešno stigli u Katar i sleteli na aerodrom u Dohi, a igrači sada mogu u potpunosti da se fokusiraju samo na Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija Poljske prvi meč na Svetskom prvenstvu igra u utorak protiv reprezentacije Meksika. Četiri dana kasnije igraju sa Saudijskom Arabijom, a grupnu fazu završavaju 30. novembra utakmicom protiv Argentine.

Nova.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.