NARODNI MUZEJ PANČEVO: Ploče koje su rušile zidove

09:29

17.11.2022

Podeli vest:

Printscreen

Drugo tematsko veče u sklopu izložbe „Diskoteka u kući jednog ministra – Kratka istorija 60-ih“ u Narodnom muzeju Pančevo biće održano u petak, 18. novembra u 19 časova. Naziv druge tematske večeri je „Ploče koje su rušile zidove“.
Na putovanje kroz muziku 60-ih posetioce će voditi novinar, publicista i rok kritičar Petar Janjatović, autor čuvene EX YU rock enciklopedije, koja je doživela pet izdanja.

Kako sam kaže, pre se može nazvati rock afirmatorom, a ne kritičarem, jer je najveći deo karijere proveo promovišući dobre bendove i kvalitetnu muziku.

Petar Janjatović je novinarsku karijeru započeo još kao gimnazijalac na Radio Beogradu, a od 70-ih je pisao za brojne magazine koji se bave muzičkom scenom poput Džuboksa, NIN, Duga, Politika, X zabava i nekoliko stranih časopisa. Radio je kao muzički urednik na televizijama Studio B, B92 i autor je brojnih muzičkih emisija na televiziji i radiju.

Ovom prilikom Janjatović će posetioce provozati kroz svetsku muzičku scenu 60-tih, a naravno i pričati o nastanku prvih domaćih rock bendova i muzici koja je osvajala srca mladih širom tadašnje SFRJ, i koja je tresla u prvoj diskoteci, diskoteci „Kod Laze Šećera“ u Domu Jevrema Grujića u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.