PREKINUTA LEPA SERIJA „DIZELKE“: Trajal bolji sa 1:0, još jedna runda pa zimska pauza

09:15

17.11.2022

Podeli vest:

Foto: Fejsbuk/Fk Trajal Kruševac

Uzbudljiv i nikad neizvesniji jesenji deo prvenstvene trke za bodove u Prvoj ligi Srbije bliži se kraju. Dosadašnji tok nadmetanja u drugom fudbalskom rangu u našoj zemlji pokazao je da su timovi prilično izjednačeni, da svako svakoga može da pobedi.

Popularna „dizelka” s Tamiša bila je u fantastičnoj seriji, osvajala je bodove i na strani, pobeđivala je na svom terenu, pa su njeni simpatizeri gotovo zaboravili kako je gorak ukus poraza. Ipak, kolo pre odlaska na zimsku pauzu, fudbaleri Železničara prekinuli su sjajan niz pobeda. Dobro je da ima još jedna „runda”, pa postoji prilika da se isprave greške i da se na odmor ode s trijumfom. Navijači bi to sigurno voleli, a i „zimski san” bi bio mnogo bezbrižniji.

Železničar je meč 18. kola Prve lige Srbije odradio u ponedeljak, 14. novembra, u Kruševcu, a još jednom se potvrdilo neko nepisano pravilo da tamošnji „gumari” baš nikako ne leže „dizelki”: Trajal–Železničar 1:0 (0:0).

Tim iz Pančeva je na ovo gostovanje otputovao opterećen brojnim kadrovskim problemima, trener Tomislav Sivić nije mogao da računa na nekoliko standardnih igrača, ali to svakako nije opravdanje za poraz. Fudbaleri Železničara su imali sve preduslove da se i sa ovog gostovanja vrate makar s jednim bodom, ali…

Foto: Fejsbuk/Fk Trajal Kruševac

„Želja” možda nije ni zaslužio da izgubi u ovom duelu, jer je igrao prilično dobro u prvom poluvremenu, borio se i u nastavku, ali ipak nije to bilo ono izdanje na koje su u poslednje vreme navikli navijači najuspešnijeg i najpopularnijeg fudbalskog kolektiva u južnom Banatu. Fudbal je igra koja se igra za golove, a realizacija je i na ovoj utakmici bila slabija strana tima iz našeg grada. Nisu ni Kruševljani imali šanse, jer je Železničar bio dominantniji na sredini terena, ali su u 54. minutu iskoristili trenutak nepažnje i pad koncentracije pančevačkih „belo-plavih” i iz jedinog šuta ka golu rivala uspeli su da pogode mrežu golmana Mladena Živkovića.

Usledila je potom potpuna ofanziva ka golu domaćeg tima, nekoliko minuta kasnije Železničar je imao kolosalnu priliku za izjednačenje, ali lopta kao da nije htela u gol. Stezao se obruč oko gola kruševačke ekipe, igralo se gotovo u njenom šesnaestercu, ali jednostavno – kad neće, onda neće.

Kažu ljudi da sreća prati hrabre, a možda je u ovom duelu Trajal za nijansu bio hrabriji.

Šef stručnog štaba Železničara Tomislav Sivić imao je velikih problema oko sastava tima, zbog povreda su izostali mnogi prvotimci, morao je da rotira igrače, pa je poverenje ukazao ekipi koju su činili: Mladen Živković, Marko Konatar, Milan Tomić, Mirko Milikić, Luka Petrović, Aleksandar Đorđević, Aleksandar Kovačević, Dario Grgić, Milan Mirosavljev, Despot Obrenović i Aleksandar Simčević, a u nastavku susreta šansu su dobili i: Nikola Lainović, Goran Brkić, Ognjen Dimitrić, Marko Bačanin i Šaleta Kordić.

Kruševljani su uspeli da zaustave glavne poluge „Željinog” tima, uspeli su da zaustave „dizelku” koja je možda izgubila jednu bitku, ali nije izgubila i ovosezonski fudbalski rat. Još mnogo bodova je u opticaju, biće još mnogo iznenađenja, gubiće se i dobijaće… Jer prave i najvažnije bitke slede tek u prolećnom delu sezone, ali i u plej-ofu.

– Fudbal je još jednom pokazao zbog čega je zanimljiva igra. Ovo je poslednja utakmica za koju bi se očekivalo da ćemo je izgubiti. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, nadigrali smo rivala, imali smo kontrolu na celom terenu, ali nismo to uspeli da materijalizujemo i da inicijativu pretvorimo u gol. Trajal je u nastavku zaigrao hrabrije, uspeo je iz jedine šanse da postigne gol i ja mu čestitam na pobedi. Ostala nam je još jedna utakmica do zimske pauze, pa se mi već okrećemo narednom protivniku – rekao je na konferenciji za novinare posle utakmice u Kruševcu prvi trener Železničara Tomislav Sivić.

U taboru „dizelke” nije bilo prevelike euforije ni posle serije pobeda, pa tako neće biti ni prevelike tuge posle ovog gubitka bodova. Iz svakog poraza treba izaći jači, pokazati pravu reakciju i nastaviti ka svom cilju.

Prilika za to biće već u nedelju, 20. novembra. U poslednjem zvaničnom meču ove godine Železničar na svom terenu dočekuje Jedinstvo iz Uba. Biće to još jedna fudbalska poslastica, a ne treba sumnjati da će navijači u velikom broju doći na SC „Mladost” i svojim miljenicima pružiti važnu podršku.

Utakmica između Železničara i Jedinstva počinje u 13 sati.

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.