OLIMPIJSKE NADE ŽIVE U PANČEVU! Još jedan fantastičan uspeh naših strelaca, Aleksa Rakonjac po pravilu okićen zlatom

09:01

17.11.2022

Podeli vest:

Foto: S.D "Pančevo 1813"

Aleksa Rakonjac je najuspešniji takmičar na turniru sa dve zlatne medalje u gađanju iz vazdušne puške, Iva je ušla u finale kao treća i završila na osmom mestu, a Marko Ninković je osvojio bronzano odličje u konkurenciji takmičara do 18 godina u gađanju iz vazdušnog pištolja.

Proteklog vikenda u slovačkom gradu Njitri održan je tradicionalan međunarodni turnir u streljaštvu pod nazivom „Olimpijske nade“. Ovo takmičenje se godinama sprovodi kao afirmacija mladih takmičara koji se nadmeću u gađanju iz vazdušnog sportskog oružja. Ove godine je na turniru učestvovalo 60 takmičara iz Srbije, među kojima je bilo i četvoro članova Streljačke družine „Pančevo 1813“.

Aleksa Rakonjac je treći put zaredom dokazao da je najperspektivniji takmičar u našoj zemlji. Ponovo je osvojio dve zlatne medalje, što mu je donelo i zvanje najuspešnijeg takmičara na turniru.

Foto: S.D „Pančevo 1813“

Prvog dana, u nadmetanju strelaca do osamnaest godina, Aleksa je u gađanju iz vazdušne puške bio prvi u osnovnom meču s rezultatom od 626,1 kruga, a u velikom finalu, u kom se nadmetalo osam najboljih strelaca, vrlo ubedljivo je osvojio najsjajnije odličje.

Drugog dana nadmetanja, kada su se takmičili strelci do dvadeset godina, Aleksa je ponovo briljirao. U osnovnom meču je takođe bio prvi, a s lakoćom je u još jednom velikom finalu osvojio i svoju drugu zlatnu medalju.

Zapažen nastup u Slovačkoj imala je i Iva Rakonjac. Ona se takođe nadmetala u gađanju iz vazdušne puške, i to u konkurenciji devojaka do osamnaest godina. Uspela je, s visokim rezultatom od 623,9 krugova, da se plasira u finale kao treća, ali je završila kao osmoplasirana, što je takođe veliki uspeh s obzirom na to da Iva ima tek šesnaest godina. Ova talentovana sportistkinja nadmetala se i u konkurenciji devojaka do dvadeset godina. Pogodila je 617,8 krugova i tako zauzela jedanaesto mesto.

Foto: S.D „Pančevo 1813“

Da je Streljačka družina „Pančevo 1813” pravi rasadnik talenata i jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u našem gradu, potvrdio je i fenomenalni Marko Ninković, sada već širom zemlje poznat kao odličan takmičar u gađanju iz vazdušnog pištolja.

Marko je vredan trofej doneo i iz Slovačke. U konkurenciji momaka do osamnaest godina u gađanju iz vazdušnog pištolja u finale je ušao kao petoplasirani strelac, s pogođena 552 kruga, a onda je u finalnom meču od osam najboljih uspeo da osvoji bronzano odličje.

Foto: S.D „Pančevo 1813“

Drugog dana turnira Marko je bio nadomak još jednog trofeja. U konkurenciji takmičara do dvadeset godina pre finala je bio treći s 566 krugova, ali je u finalnom meču osvojio četvrto mesto. Iako mu je druga medalja za malo izmakla, Marko je bio najuspešniji srpski takmičar koji se nadmetao u gađanju iz vazdušnog pištolja.

Velimir Ninković se takođe takmičio u gađanju iz vazdušnog pištolja. U konkurenciji strelaca do dvadeset godina, prvog dana je pogodio 530 krugova i u finale je ušao kao sedmi, gde je takmičenje završio na osmom mestu. Drugog dana se nije plasirao u finale iako je ostvario bolji rezultat, pogodivši 541 krug.

Za deset dana pančevačkim juniorima predstoji drugo kolo Kupa Srbije u Kikindi, a potom još tri velika međunarodna takmičenja. U isto vreme, proteklog vikenda, u Sremskoj Mitrovici je održano i treće kolo Lige pionira Vojvodine, u kome je nastupilo osam takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813”. Dobri rezultati nisu izostali ni sa ovog takmičenja.

Ognjen Bunčić je ponovo, s vrlo ubedljivim rezultatom od 184 kruga, osvojio zlatnu medalju, a ekipa pionira iz našeg grada koja se nadmetala u gađanju iz vazdušne puške zauzela je četvrto mesto. Pored Ognjena, nastupili su i Jovan Kondić (135 krugova) i debitant Oliver Zoraje (98). Ana Negovanović je zauzela četvrto mesto u gađanju iz puške, s rezultatom od 170 krugova, ali je u nadmetanju iz vazdušnog pištolja osvojila bronzanu medalju.

Ekipa pionira iz našeg grada koja se takmičila u gađanju iz vazdušnog pištolja bila je jedina kompletna, pa je osvojila i najsjajnije odličje. Jovan Kondić je zauzeo četvrto mesto sa 161 krugom, a sa istim rezultatom Ognjen Bunčić je bio peti, dok je uspešno nastupio i Oliver Zoraje, koji je pogodio 95 krugova.

Mladi takmičari će već narednog vikenda nastupiti u Zrenjaninu u sledećem kolu Lige pionira, kadeta i mlađih juniora Vojvodine.

Proteklog vikenda u Smederevu je održan memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele”, na kome je učestvovalo četvoro takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813”, koji će u tom gradu nastupiti i 23. novembra, na Školskom prvenstvu Srbije, gde će braniti boje Mašinske škole Pančevo. Oni su zaslužili drugo mesto na turniru, a u pojedinačnom nadmetanju Nemanja Đorđević je osvojio zlatnu medalju s rezultatom od 359 krugova. Učestvovali su i Ognjen Lukić (348 krugova), Marko Jovašević (336) i Marko Čobanin (303 kruga).

Strelci, svaka vam čast!

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.