VJOSA OSMANI RASPISALA VANREDNE IZBORE ZA GRADONAČELNIKE NA SEVERU KIM Preduzećemo sve mere da se građani osećaju zaštićeno i bezbedno

09:25

15.11.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/yt: Al Jazeera Balkans

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani raspisala je danas vanredne izbore za gradonačelnike opština na severu Kosova i Metohije za 18. decembar.

Izbori će biti održani u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

Odluka je doneta nakon završetka konsultacija sa predstavnicima političkih partija i Centralne izborne komisije, prenosi Ljajmi.

Osmani je najavila da će se obratiti međunarodnoj zajednici sa zahtevom za praćenje izbora i za što veće međunarodno učešće u izbornom procesu, prenosi Tanjug.

Navela je i da će bezbednosne institucije preduzeti sve mere „da se građani, bez obzira na nacionalnu pripadnost, osećaju zaštićeno, bezbedno i da mogu da ostvare ustavna prava”.

Na konsultacijama sa Osmanijevom nisu bili predstavnici Alijanse za budućnost Kosova i Srpske liste, dok su sastanku prisustvovali predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović i predsednik Progresivno-demokratske stranke Nenad Rašić.

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.