MASK UKINUO BESPLATNE OBROKE ZAPOSLENIMA TVITERA Time će uštedeti 13 miliona godišnje! Večeru često nema ko da pojede jer nema nikoga u zgradi

09:10

15.11.2022

Podeli vest:

printscreen/TED

Ilon Mask ukinuo je besplatne obroke zaposlenima Tvitera kako bi uštedeo 13 miliona dolara godišnje, nakon što je tvrdio da više ljudi donosi vlastite obroke nego što jede besplatne. Večeru često nema ko da pojede jer nema nikoga u zgradi – tvitovao je milijarder.

Mask nastoji da smanji troškove posle kupovine Tvitera u ugovoru vrednom 44 milijarde dolara. Visoki troškovi zaduživanja i rastući bojkot oglašivača otkako je Mask preuzeo kompaniju izvršili su veliki pritisak na poslovanje. Mask je prošle nedelje je izjavio i da bankrot nije isključen.

Maskova odluka da ukine besplatne obroke dovela je do sukoba s bivšom izvršnom direktorkom Trejsi Hokings. Ona je na Tviteru odgovorila na Maskove tvrdnje i rekla da je posećenost u firmi bila između 20 do 50 odsto.

– Besplatni obroci su omogućili zaposlenima da rade za vreme doručka i sastanaka – rekla je.

Odluka o ukidanju besplatnih obroka za zaposlene došla je nekoliko sati nakon što je Mask navodno otpustio 4.400 od 5.500 Tviterovih spoljnih radnika, uključujući i one koji nadziru bezbednost na internetu.

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.