IMALI SU ŠEST SEDNICA GRADSKOG PARLAMENTA DA RASPRAVLJAJU O MOJOJ SMENI Gradonačelnk Beograda o najavama opozicije za vanrednu sednicu

13:58

14.11.2022

Podeli vest:

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, povodom najava dela opozicije koja traži vanrednu sednicu Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o njegovoj smeni, da su oni tu temu mogli da pokrenu na svakoj od dosadašnjih šest sednica gradskog parlamenta, dopunom dnevnog reda, ali da to nijednom do sada nisu učinili.

„Imali smo šest sednica, na poslednjoj sam im rekao – zašto biste zakazivali sednicu na kojoj nećete imati kvorum, evo mi smo vam sada dali kvorum, dopunite dnevni red bilo kojoj tačkom. Pozivam da to učine na sledećoj. Mi ćemo da im uradimo čitav deo posla, za koji oni nemaju dovoljan broj odbornika. Oni na svakoj sednici imaju legitimno, političko pravo da postave pitanje moje smene”, rekao je Šapić za TV K1.

Gradonačelnik je naveo i da mu nije jasno zašto opozicija „pravi predstavu” od prikupljanja potpisa za inicijativu za njegovu smenu, kada i, ako skupe potpis, nemaju kvorum, koji je vladajuća većina, ponavlja, spremna da im pruži, na bilo kojoj sednici.

„Njihovo je pravo da to urade, da budu nezadovoljni načinom na koji vodim grad, da razlog (sazivanja) skupštine bude zagađenje… U način na koji oni funkcionišu neću da zalazim, mislim da sam na ovih šest sednica skupštine do sada pokazao poštovanje, i prema instituciji gradskog parlamenta i prema svima njima, time što sam na svakoj sednici bio, spreman da odgovorim na svako pitanje”, rekao je Šapić.

Dodaje da je pravo opozicije da odluči o načinu političke borbe ako misle da će time privući pažnju javnosti.

Šapić je naveo i da će trošak za struju, za novogodišnju rasvetu, koja će biti uključena samo mesec dana, iznositi tek 500.000 dinara.

Podsetio je da će novogodišnja rasveta biti uključena samo mesec dana, što je, kaže, dovoljno u vreme energetske krize, i to samo u užem turističkom centru.

On je, takođe, napomenuo i da se rade provere, kada je u pitanju javni prevoz, jer je ustanovljeno da postoji značajan broj autobusa koji se vode da izlaze na ulice, a zapravo ih na ulicama nema.

„Neko upiše da je autobus izašao, a on nije izašao na ulicu, i onda imate problem da nema dovoljno autobusa u špicevima. Radimo na tome da dođemo do pravog broja vozila na ulicama grada, da imamo kvalitetnije dispečere koji će voditi računa kad koji autobus kreće”, rekao je Šapić.

Na pitanje koliko je stvarno manje autobusa na ulicama, u odnosu na zavedene podatke, Šapić je rekao da ne želi da licitira, ali da to nije mali broj, preneo je Tanjug.

„Ja sam rekao da ću se suštinski i dubinski pozabaviti problemima kojima niko nije hteo. Nije mali broj, ali ako taj procenat budemo podigli, za 15-20 odsto, već možete da donesete zaključak o kom broju autobusa govorimo. Kada se to reši, građani će osetiti odmah boljitak u prevozu, a bez finansijskih ulaganja”, rekao je Šapić.

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.