PIKSI PORUČUJE PRED SVETSKO PRVENSTVO: Mitrovića ćemo voditi i bez glave, igraće sa jednom nogom ako treba, Vlahović u trenažnom procesu

13:28

14.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Sport Klub

Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, povređen je pred put u Katar, a na pitanje Sputnjika o njegovom zdravstvenom stanju pred Mundijal odgovorio je na konferenciji Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije.

I dalje nije poznato kako se samo šest dana pred početak Mundijala oseća Aleksandar Mitrović, ali je poznato da Srbija bez njega ne ide u Katar.

Na konferenciji za medije Dragan Stojković Piksi istakao je da još uvek nije video Mitrovića kako bi znao detaljnije o njegovoj povredi, ali je poručio da će srpski as ići u Katar makar sa jednom nogom!

„Informacija koja imam je da se nadam da će biti sve u redu. Vlahović je u trenažnom procesu, nije želeo da rizikuje pred Mundijal. Nisam video Mitrovića na štakama, a on će ići na Mundijal i bez noge. Možemo i glavu da mu skratimo opet ćemo ga voditi. Mi do noćas imamo vremena da menjamo, ali čisto sumnjam da će menjati u zadnji čas. On će ići makar i bez noge, a on će moći da igra i sa jednom nogom. Ostaje da verujemo da će biti sve u redu. S obzirom na značaj takmičenja, njihov psihološki sklop, postoji mala zadrška da se ne desi nešto pa da ne budu na Mundijalu“, rekao je Piksi.

Selektoru je važno da Srbija igra lep fudbal kojim će obezbediti prolazak u eliminacionu fazu takmičenja.

„I jedno i drugo. Da biste otišli u sledeću fazu morate da zaslužite. Pobeda je jako važno, svakoga koga pitate ima da kaže samo da pobedimo, jeste, ali meni je bitno kako pobeđujemo, važan mi je stil, način na koji pobeđujemo. Razmišljamo kako da zaradimo dovoljan broj bodova koji će nas odvesti u dalju fazu. Imamo prelepu šansu, zato što ovi igrači sa moje strane nemaju pritisak već potpunu slobodu da pokažu raskošni talenat. Kad će ako ne sad“, poručio je Piksi.

Sputnikportal.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.