MINIMALAN TRIJUMF ŽELEZNIČARA ZA DEOBU DRUGOG MESTA: „Želja“ u velikom naletu, još dva kola do zimske pauze

12:11

14.11.2022

Podeli vest:

Foto: M.Šupica

Teška utakmica – slatka pobeda.

Još dve „runde“ do zimske pauze.

Fudbalsko Pančevo je na nogama. Železničar je u nezadrživoj seriji pobeda, pa je u samom finišu jesenjeg dela uspeo da se bodovno izjednači s drugoplasiranim timom na tabeli.

Prošlog vikenda su na programu bile utakmice 17. kola Mocart Bet prve lige Srbije, a „belo-plavi” su u svojoj „zelenoj oazi” uspeli da ostvare još jednu vrednu pobedu: Železničar – Novi Sad 1:0 (0:0).

Baš kao što se i najavljivalo, bio je to još jedan pravi fudbalski rat, u kome je „Želja” pokazao ko je trenutno komandant prvoligaške parade!

Popularni „kanarinci” iz Novog Sada predstavili su se kao odličan tim, koji i te kako zna fudbal, ali to u ovom momentu nije bilo dovoljno da se pančevačka „kaznena ekspedicija” iznenadi.

„Želja” je strpljivo gradio svoju igru, znao je šta hoće i kako da stigne do cilja. Nije se srljalo ni posle prvog poluvremena, u kome su mreže mirovale.

Aleksandar Simčević i njegovi drugovi nastavili su da stežu obruč oko gola gostiju, stručni štab je napravio prave izmene, a erupcija oduševljenja velikog broja navijača, kojima ni veoma hladno vreme nije smetalo da podrže svog „Želju”, usledila je u 54. minutu. Marko Konatar je odlično prošao po levoj strani, još bolje centrirao u srce šesnaesterca Novosađana, a fenomenalni Aleksandar Đorđević uhvatio je volej i golman gostiju Elesin bio je nemoćan. Paradom je samo ulepšao majstoriju „Željine” „desetke” – 1:0.

Foto: M.Šupica

Železničar je imao ofanzivu i posle vođstva, kontrolisao je meč sve vreme, možda je mogao doći i do još nekog pogotka, ali do kraja susreta mreže su ipak mirovale.
– Kada vas jedna ekipa pobedi tri puta u sezoni, onda vam ne preostaje ništa drugo nego da čestitate. Iako je bilo hladno, vreme je za igrače bilo idealno, igrali su na savršenoj podlozi i mislim da je publika mogla da uživa u fudbalu. Mi smo se predstavili u lepom svetlu, ali to nije bilo dovoljno bar za bod. Pobedila je bolja ekipa – sportski je posle meča govorio trener Novog Sada Branko Žigić.

Železničar je odigrao meč u sastavu: Mladen Živković, Mirko Milikić, Luka Petrović, Aleksandar Đorđević, Mateja Zuvić, Aleksandar Kovačević, Dario Grgić, Milan Mirosavljev, Despot Obrenović, Stefan Obradović i Aleksandar Simčević. U drugom poluvremenu na terenu su se našli i: Ognjen Dimitrić, Goran Brkić, Marko Konatar, Luka Janković i Šaleta Kordić.

Foto: M.Šupica

– Jako je teško istog rivala pobediti dva puta za kratko vreme. Iako se Novi Sad pokazao kao izvanredan rival, kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Bila je to prava „rovovska bitka”, taktički rat. Postigli smo prelep pogodak i nastavili seriju. Oseti se da imamo težinu imperativa pobede. Svaka utakmica je teška, na svakoj moramo da „iskrvarimo” za tri boda. Moji momci su fenomenalni, čestitam im. Mi se već okrećemo novom rivalu – istakao je prvi trener Železničara Tomislav Sivić.

„Dizelka” s Tamiša gura dalje. U sredu, 9. novembra, kada je ovaj broj „Pančevca” već bio zaključen, Železničar je odigrao meč osmine finala Kupa Srbije u Bačkoj Topoli protiv TSC-a, a potom mu sledi i prvenstveno gostovanje u Kruševcu i megdan s Trajalom.
——————————————
„ŽELJA” BOLJI OD VOJVODINE

Kada je rival spreman da igra i da se nadigrava, kada postoje svi uslovi za lepu fudbalsku predstavu, onda omladinci Železničara mogu svakoga da pobede!

Momci koje predvodi trener Nenad Radojević prošlog vikenda u svojoj „zelenoj oazi” pokazali su i potvrdili da predstavljaju lepu budućnost pančevačkog fudbala.

Železničar je savladao Vojvodinu iz Novog Sada s 3:2, iako su gosti na poluvremenu imali prednost – 0:1. Tim iz Pančeva je pokazao jedinstvo i karakter pobednika, ali i veliku želju da se dokaže protiv jednog od najboljih timova u Omladinskoj ligi Vojvodine.

Golove za „dizelku” postigli su Predrag Ćirić, Danijel Ljauko i Strahinja Stojanović, koji je pobednika odlučio u poslednjim trenucima utakmice i tako još jednom potvrdio da je veliki majstor ove igre nad igrama. Baš kao i ostali „Željini” mladići.

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.