ODREĐEN PRITVOR ZA 32 „VRAČARCA“: Sud je naložio i raspisivanje međunarodne poternice za 16 pripadnika koji su u bekstvu!

09:39

14.11.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/YT

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor za ukupno 32 pripadnika organizovane kriminalne grupe „Vračarci“, koji se sumnjiče za više krivičnih dela, među kojima tri ubistva i pet pokušaja ubistva.

Sud je naložio i raspisivanje međunarodne poternice za 16 pripadnika koji su u bekstvu, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Pripadnicima grupe je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi boravkom na slobodi uticali na svedoke i saučesnike, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, navodi se u saopštenju suda.

Sud napominje da su šest pripadnika grupe već u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji zbog izvršenja drugih krivičnih dela.
Podsetimo, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije, u saradnji sa BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su 17 članova organizovane kriminalne grupe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, tri krivična dela teško ubistvo i pet krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju.

Uhapšeni su L. C. (1993), I. B. (1998), D. M. (1989), N. B. (1991), B. M. (1978), N. M. (1987), S. M. (1987), A. M. (1990), N. K. (1986), N. T. (1970), M. T. (1999), J. B. (1997), Đ. K. (1997), N. J. (1988), A. N. (1989), N. V. (1997) i D. N. (1987).

Oni su, kako se sumnja, članovi organizovane kriminalne grupe, koja je najteža krivična dela vršila u Srbiji i inostranstvu.

Prema saznanjima bezbednosnih službi, vođa ove organizovane kriminalne grupe V. N., kao i ostali članovi N. M., N. F., M. P., R. J., R. B., I. B., J. S., M. A., R. T. i P. J., koji su u bekstvu, nalaze se u Dominikanskoj Republici i Španiji.


Prilikom pretresa na više od 50 lokacija, kao i automobila, koje osumnjičeni koriste, policijski službenici oduzeli su veću količinu vatrenog oružja, novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovane telefone.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.