DŽUDISTI DINAMA OSVOJILI SEDMO MESTO U PRVOJ LIGI SRBIJE : U Šumicama učestvovalo 10 ekipa, pružen žestok otpor mnogo iskusnijim ekipama

13:47

09.11.2022

Podeli vest:

Foto: JC Dinamo

U SC „Šumice“ održano je prvenstvo Prve lige Srbije. Učestvovalo je 10 ekipa, podeljenih u dve grupe. DžK „Dinamo“ je bio u grupi sa klubovima DžK „Niš“ iz Niša, DžK „Partizan“ iz Beograda, DžK „VGSK“ iz Velikog Gradišta i DžK „Makikomi“ iz Beograda.

Rezultati po mečevima:
DžK „Dinamo“ – DžK „Niš“ 1:4
DžK „Dinamo“ – DžK „Partizan“ 2:3
DžK „Dinamo“ – DžK „VGSK“ 4:1
DžK „Dinamo“ – DžK „Makikomi“ 2:3

U ukupnom plasmanu Dinamo je zauzeo 7. mesto.

Za DžK „Dinamo“ su nastupali: Đurović Aleksa, Maksimović Filip, Bogdanovski Vladimir, Milićev Aleksa, Đokić Marko, Nikolić Goran, Ćirić Uroš i Bulja Mladen.
U sastavu ekipe su još bili i Ilijin Kosta, Slijepčević Mihajlo, Sekulić Igor, Božić Jovan i Stanišić Slavko.
Ekipu su pratili treneri Kajganić Milan, Pavić Dušan i Stanišić Ljubomir.

Ovo je solidan nastup ove mlade ekipe, jer je naš klub, po običaju, nastupao samo sa svojim takmičarima, što je retkost na ovakvim takmičenjima. Mladi i još uvek nedovoljno iskusni džudisti iz našeg grada pružili su žestok otpor mnogo iskusnijim ekipama, naročito u meču protiv favorizovane ekipe, osvajačem ovog prvenstva Partizana, od koje su tesno izgubili 2:3. Pred ovim mladim džudistima je perspektivna budućnost.

29-30-10-2022, Koper (SLO) – EVROPSKI KUP ZA KADETE
U Slovenačkom gradu Koperu održan je Evropski kup za kadete. U sastavu reprezentacije Srbije nalazio se i član DžK „Dinamo“ Đurović Aleksa, koji se takmičio u kategoriji do 60 kg. Ovo je Aleksi bio prvi nastup na Evropskom kupu. On je u prvom kolu pobedio takmičara iz Mađarske, a u drugom takmičara iz Slovenije. U trećem kolu je izgubio od Rumunskog takmičara i u repasažnoj borbi od takmičara iz Gruzije. Svojim pobedama na ovom takmičenju Aleksa je ostvario i prve bodove na IJF-ovoj rang listi u jednoj od najbrojnijih kadetskih kategorija.

JC Dinamo/Pančevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.