RAT U UKRAJINI 259.DAN Kijev: Uzbuna za vazdušni napad na teritoriji cele Ukrajine! Peskov posetio Donbas

11:13

09.11.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreeen/YT

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 259. FSB uhapsila ukrajinske diverzante koji su planirali terorističke napade u Hersonskoj oblasti. U Pentagonu smatraju da Ukrajinci sami treba da rešavaju koji će im biti vojni ciljevi – vraćanje na granice od 23. februara ili 2014. godine.

12:06 
Uzbuna za vazdušni napad objavljena je na teritoriji cele Ukrajine.

11:58
U Berdjansku su privedena dvojica pripadnika ukrajinskog neonacističkog bataljona „Azov“ (zabranjenog u Rusiji). Oni su pripremali teroristički napad na trafostanicu i atentat na rukovodstvo grada, saopštio je rekao je za Sputnjik član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.
Prema njegovim rečima, prilikom hapšenja kod njih je pronađena eksplozivna naprava, granate i vatreno oružje.
11:51
Iz Hersonske oblasti evakuisano je oko 80 hiljada ljudi, izjavio zamenik gubernatora ove oblasti Kiril Stremousov.
On je dodao da vlasti pomažu svima koji žele da napuste Herson i dodao da se on sâm trenutno nalazi u Hersonu.

11.45
Dva radnika poginula su od eksplozije mine u Harkovu, saopštio je guverner Harkovske oblasti Oleg Sinehubov.

„Dva radnika koji održavaju puteve, stara 21 i 51 godina, poginula su kad je njihovo vozilo prešlo preko mine tokom radova u distriktu Čugujov“, objavio je na Telegramu Sinehubov. Prema ovom izveštaju u eksploziji mine su ranjena još dva muškarca, starosti 55 i 34 godine. „Opasnost od mina u Harkovskoj oblasti ostaće jedan od najvećih problema još dugo vremena. Ruski okupatori su minirali apsolutno sve“, objavio je Sinehubov. On je dodao da su pirotehničke ekipe službe za vanredne situacije juče deaktivirale 635 eksplozivnih naprava.(Gardijan)

11:32

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov posetio je Donbas kako bi obezbedio obuku za radnike u medijima, izjavio je prvi zamenik šefa administracije ruskog predsednika Sergej Kirijenko.

11:25
Oslobađanje teritorije oko aerodroma Donjeck od ukrajinskih trupa omogućiće jedinicama DNR da počnu napredovanje u nekoliko pravaca, uključujući u pravcu naselja Opitno i Vodjano, izjavio je vršilac dužnosti šefa republike Denis Pušilin.
„Sada nam je bilo važno da potpuno oslobodimo čak i spoljne teritorije aerodroma. (Tamo) je neprijatelj imao veoma ozbiljna utvrđenja, to je bio važan položaj. Sada to omogućava našim jedinicama da napreduju u nekoliko pravaca: Iskusno, Vodjano“, rekao je Pušilin za „Prvi kanal“.

11:17 09.11.2022
U Novoajdaru u Luganskoj Narodnoj Republici sprečen je teroristički napad na gasnom čvorištu gde je pronađena improvizovana eksplozivna naprava, rečeno je Sputnjiku u Centru za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova LNR.
Prilikom provere prijave jednog slučajnog svedoka, policijci su u Novoajdaru pronašli improvizovanu eksplozivnu napravu. Mesto događaja je odmah okruženo, rekao je portparol MUP.
On je dodao da su kinolozi istražili okolinu, a tehničari neutralisali eksplozivnu napravu.
U policiji smatraju da su diverziju planirale ukrajinske službe.

10:50 09.11.2022
Lider DNR Denis Pušilin rekao je da se u oblasti oko mesta Pavlovka nastavljaju teške borbe i da je neophodno osvojiti to naselje da bi potom bio oslobođen i Ugljedar.
09:42 09.11.2022
Posledice granatiranja naselja Stahanov u LNR.
9.38

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u tri regiona na jugu i istoku Ukrajine, saopštile su lokalne vlasti.

Vazdušna opasnost proglašena je u Dnjepropetrovskoj, Kirovogradskoj i Nikolajevskoj oblasti Ukrajine.
09:01 09.11.2022
Ukrajinske snage pretrpele su velike gubitke na hersonskoj liniji fronta, saopštile su vlasti te oblasti. Ima mnogo poginulih, a među njima ima i plaćenika.

(Sputnik7RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.