VERNICI SPREČILI DA VENDI ODRŽI PROMOCIJU KNJIGE U CRKVI: Kraljica vašara htela u PAROHIJSKOM DOMU da predstavi roman! Nije poznato ko je uopšte to dozvolio

10:10

09.11.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/YT

Vesna Vukelić Vendi, kraljica skandala, opskurnih vašara i rijalitija, zakazala je promociju svoje prve knjige „Misterija crne žene“ u parohijskom domu crkve Svetog Arhangela Gavrila u Beogradu, ali je pod prtiskom vernika ovaj događaj, na kraju, otkazan.

Promocija je trebala da bude održana 17. novembra u 18 sati, a kao govornici su najavljeni: autor romana Vesna Vukelić, pisac Radomir Andrić i profesor dr. Dragan Vučinić. Iako je događaj otkazan, još nije zvanično poznato ko je isprava dozvolio da predstavlja pisanije u crkvenom objektu.

U razgovoru za republiku.rs, Vukelićeva ističe da je prvobitno dobila dozvolu od crkve da tamo održi promociju, ali je na kraju, dodaje, bio veliki pritisak, pa je događaj otkazan.

Foto: Printscreen

– Informaciju da mi se ovo otkazuje sam dobila juče. Spoljašni pritisak je bio veliki na crkvu, ko je to radio ja ne znam, ali uspeli su da otkažu događaj. Knjiga je pisana pod blagoslovom duhovnika i normalno je bilo da se krene od crkve, od njih sam dobila dozvolu, tu stalno idem. Promocije će svakako biti, ali u nekom drugom objektu u Beogradu, biće posle i u drugim gradovima – kaže Vendi u dahu.

Dodaje i da je knjiga koju je napisala istinit roman, njena autobiografija.

– Tema romana je sudar dobra i zla, odnosno sudar magije i pravoslavlja koji ne mogu nikad da se sudare, ali kada živimo decenijama u komunizmu (deo romana opisuje događaje iz 80 i neke godine), većinski deo zapravo dolazi iz tog perioda. Pisan je prvo u sadašnjosti, pa odlazi u prošlost, pa se vraća u sadašnjost. Kad se desi da komunizam kao bezboštvo, kao ateizam učini svoje da se ljudi više ne ocrkvenjuju, da ne slave slave, da se ne krste, onda magija lako ruši porodice. Tako je i ovo veštičje društvo o kome pričam u romanu, a zove se „savet za bezbednost“ ironično rečeno, zabranilo da se promocija moje knjige održi na ovom mestu. U romanu sam pričala istinitu priču kako je prva veštica grada Beograda živela na mom spratu i mene kidnapovala u petoj godini života. Izvukla me je iz lifta i uvela kod sebe, a šta se sve dalje dešavalo, kakve su se borbe vodile, stoji u knjizi – dodaje Vendi. Inače, Vendi je ovu knjigu poklonila patrijarhu Porfiriju prilikom nedavnog susreta i on joj je, kako je otkrila, „dao blagoslov da misionari“.

republika.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.