SRBIJA EKSPRESNO ZAVRŠILA UČEŠĆE NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Poraz od Slovenije za kraj, Srbiji poslednje mesto na tabeli

08:30

09.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Rts Sport

Večerašnji meč bio je šansa za prolaz dalje, ali očigledno ova ekipa nema kvalitet za veće domete.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije završila je večeras svoje učešće na Evropskom prvenstvu.

Izabranice selektora Uroša Bregara poražene su u sve tri utakmice prve faze takmičenja, u okviru Grupe B. Posle Švedske i Danske, naš tim je večeras u “Zlatorog Areni“ u Celju poražen i od domaće selekcije Slovenije rezultatom 27:24 (13:15) i tako završio na poslednjem, četvrtom mestu na tabeli.

Tri prvoplasirane selekcije iz ove grupe idu u drugu fazu takmičenja, a reprezentativke Srbije po svemu što su prikazale u ova tri meča, realno nisu zaslužile da se nađu u tom odabranom društvu.

Selektor Bregar je pre početka ovog šampionata imao mnogo problema da sastavi najbolju ekipu. Nekoliko igračica nije moglo na Evropsko prvenstvo, jer nisu tri puta vakcinisane protiv koronavirusa, nekoliko njih je povređeno, a Jelena Agbaba je u blagoslovenom stanju, pa se nije moglo ni previše očekivati od reprezentacije Srbije na ovom takmičenju, ali smo se nadali pobedi bar protiv Slovenije, što je moglo da nam donese i prolaz u drugu rundu.

Prvo poluvreme protiv Slovenije je reprezentacija Srbije večeras odlično odigrala, uspela je da stekne rezultatsku prednost koja je maksimalno iznosila četiri gola razlike, a na poluvreme je otišla sa “plus dva“ – 15:13.

Međutim, početkom drugog poluvremena naš napad je potpuno stao, naše igračice nisu imale ideju kako da probiju slovenačku odbranu, pa šest-sedam minuta nisu uspele da postignu gol. To je, naravno, domaća selekcija iskoristila da napravi preokret, uz to ni naše golmanke nisu uspele da dođu do izražaja i uđu u serije odbrana, pa je do kraja Slovenija konstantno bila u prednosti i zasluženo ostvarila drugu pobedu u ovoj grupi, posle trijumfa i nad Danskom na startu takmičenja.

U našem timu izdvojile su se Radosavljević sa šest i Stojiljković i Liščević sa po četiri pogotka.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.