UBIO PARTNERKU U MIGRACIONOM CENTRU U ITALIJI Iz Crepaje otišli u Kapoteru gde je Stevan (50) izbo nožem partnerku Slobodanku (48) Motiv ljubomora?

11:20

08.11.2022

Podeli vest:

Foto: Facebook

Italijansku i srpsku javnost potresla je vest o ubistvu koje se dogodilo prekjuče oko 12 sati u prihvatnom centru za migrante u gradu Kapotera, kada je Stevan Šajn (50) nožem usmrtio svoju partnerku Slobodanku Metušev (48). Dvoje srpskih državljana je iz Crepaje, a od avgusta meseca nalazili su se u italijanskom prihvatnom centru za migrante.

Prema navodima italijanskih medija, Stevan je priznao zločin i trenutno se nalazi u zatvoru Uta u Kapoteri. Pri saslušanju pred javnim tužiocem Dijanom Lekom, braniocem i karabinjerima pokrajinske komande Kaljari, na čelu sa komandantom Mikeleom Tamponijem, Stevanu je pozlilo.

S obzirom na to da loše govori italijanski jezik, Stevanu je obezbeđen prevodilac, a pozlilo mu je dok se čekao njegov dolazak. Ispitivanje je prekinuto i on je tada prebačen u polikliniku „Kasula“ u Monseratu, odakle je, kada se oporavio, odveden u zatvor.

Obdukcija tela žrtve Slobodanke Metušev zakazana je za danas popodne, navodi italijanska ANSA.

 

Motiv ljubomora?

Prema onome što se može videti na društvenim mrežama, Stevan i Slobodanka su godinama bili u emotivnoj vezi, a zajedničke fotografije datiraju još iz 2019. godine.

Državljanka Alžira koja je bila u istoj kući sa Stevanom i Slobodankom u prihvatnom centru za migrante rekla je da je često čula da se svađaju. Motiv je, kako se za sada nagađa, bila ljubomora.

Da podsetimo, Stevan je sa mesta zločina pobegao sa krvavim nožem i sklonio se u blizini crkve u kojoj je toku bila misa za mrtve. Ubrzo se predao policiji. Incident se dogodio oko 12 sati.

Svedok hapšenja čoveka bio je i opštinski odbornik Luiđi Karuzo, koji je tvrdio da je čuo napadača kako uz stavljene ruke na glavu ponavlja: „Šta sam uradio? Ubio sam je. Mrtva je“.

 

“Čuli su se krici“

Čuli smo vriske i nastala je pometnja, rekao je gradonačelnik Beniamino Garau za ANSA.

– Tada se čovek sklonio u Casa Melis koju smo ostavili otvorenu jer je na kraju ceremonije trebalo da se vratimo tamo. Tada smo shvatili šta se dogodilo i čoveka je zaustavila policija i prekinuli smo ceremoniju – rekao je Garau.

Kako se navodi, ubistvo se dogodilo oko 12 sati, a komšije su pozvale policiju oko 12.30 jer su čule vriske. Pored policije na licu mesta je došla i hitna pomoć ali nesrećnoj ženi nije bilo spasa. Ona je navodno zadobila višestruke ubode nožem po telu.

 

(Blic)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.