VOZ UDARIO DEČAKA NA PRUŽNOM PRELAZU U NIŠU: Dečak je primljen u Urgentni centar i ima prelom nekoliko rebara, povredu pršljena i kontuziju pluća

11:06

08.11.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTS

Petnaestogodišnji dečak povređen je kada ga je udario voz na pružnom prelazu na samom izlasku iz železničke stanice u Nišu, saznaje RTS.

Do nesreće je došlo jutros oko 8 sati na raskrsnici ulica Jovana Ristića i Dimitrija Tucovića.

Dečak je primljen u Urgentni centar i ima prelom nekoliko rebara, povredu pršljena i kontuziju pluća. Nema povrede glave, potvrđeno je RTS-u.

U svesnom je stanju, stabilan i komunikativan. Biće prebačen na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju.

Prema svedočenjima očevidaca dečak je imao slušalice na ušima.

Završen je uviđaj, a saobraćaj je ponovo uspostavljen.

„Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da pređe prugu i u trenutku nesreće se našao na koloseku, kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad“, dodaje se u saopštenju.

Objašnjavaju da je putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije. U trenutku nesreće svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni.

Ističu i da istraga koja je u toku treba da utvrdi šta se dogodilo i zašto je došlo do nesreće.

„Infrastruktura železnice Srbije još jednom apeluje i upozorava da se posebno na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene i da pešaci i učesnici u drumskom saobraćaju prilikom prelaska preko pruge budu pažljivi, savesni i odgovorni, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi“, navodi se u saopštenju.

RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.