GRAD PANČEVO I PANTRANSPORT POSTIGLI DOGOVOR: Mesečne karte za studente na relaciji Pančevo-Beograd iznosiće 3.900 dinara, umesto 5.500 dinara!

09:24

08.11.2022

Podeli vest:

Foto: Pančevo.rs

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva održao je konferenciju za medije nakon postignutog dogovora sa direktorom „Pantransporta“ Vojom Savičićem o smanjenju cene mesečne karte za studente na relaciji Pančevo-Beograd. „Pantransport“ je na apel gradonačelnika preispitao cene karata i od one će iznositi 3.900 dinara, umesto 5.500 dinara.

„Pronađen je kompromis i cene mesečnih karata za studente će na liniji Pančevo-Beograd od narednog meseca biti jeftinije. Tako će cena mesečne karte za jednog studenta koštati 3.900 dinara. Grad Pančevo će nastaviti da regresira cenu karata studentima, onima koji su redovni studenti, prvi put upisuju godinu studija, ne koriste dom, ne koriste stipendije, kredite ili bilo koji drugi vid državne pomoći pri studiranju. Uskoro će biti raspisan konkurs za regresiranje prevoza studenata po kom će od januara 2023. godine svaki student, koji ispuni uslove, na svoj račun mesečno dobijati po 2.000 dinara na ime regresa za prevoz. Moram da napomenem da u našoj gradskoj Odluci i cenovniku „Pantransporta“ kada pričamo o komunalnoj delatnosti, gde Grad Pančevo ima ingerenciju i obavezu da kontroliše, reguliše i sugeriše cene u cenovniku, imamo cene mesečnih karata za studente i đake koji su podeljeni u dve kategorije. Naš predlog „Pantransportu“, koji su oni usvojili, jeste bio taj da se i na ovoj međumesnoj liniji isto tako postupi, odnosno ukoliko imamo porodice sa dva ili više studenata da oni dobiju i dodatni popust na cenu mesečne karte“, izjavio je Stevanović, a prenosi pancevo.rs.

Gradonačelnik Stevanović je apelovao na sugrađanke i sugrađane, kao i na studente da ne nasedaju na bilo kakve političke provokacije, a direktor Savičić je potvrdio pokušaje politizacije teme cena karata.

Pantransport se kao i svi ostali prevoznici, u poslednje dve godine sauočava sa problemima u poslovanju, istakao je direktor Savičić i objasnio da se to dešava prvo zbog pada broja putnika usled epidemije koronavirusa, a zatim i zbog rusko-ukrajinske krize, koja je dovela do povećanja cena svih inputa neophodnih za poslovanje, a pre svega goriva.

„Analizirajući sve činjenice, i imajući u vidu da moramo da održimo stabilnost i pouzdanost sistema koja je sada na visokom nivou, jer Pančevo ima jedan od najboljih prevoza u zemlji, doneli smo zajedničku odluku na predlog grada Pančeva, da od 25. novembra, cena mesečnih studentskih i đačkih karata na liniji Pančevo-Beograd, iznosi 3.900 dinara, umesto 5.500 dinara. Takođe, 3.000 dinara će biti karta za decu čiji su roditelji korisnici dečjeg dodatka, kao i za porodice koje imaju više od jednog deteta koji su korisnici naših usluga“, rekao je Savičić.

Aleksandar Stevanović je na kraju konferencije najavio da će Pančevo u 2023. godini imati i voznu liniju do Beograda.

„Grad Pančevo je sa partnerima iz „Srbija voza“ uspeo da dogovori da se oformi „Panvoz“, koji bi išao od Pančeva, tj. Vojlovice do Beograda, preko Dunava i da od njih iznajmimo kompoziciju, što će biti prvi ugovor ovakvog tipa u Srbiji, jer svim vozovima koji danas funkcionišu, upravlja „Srbija voz“. Videćemo kakva će biti krajnja ponuda „Infrastrukture železnice“, mi se nadamo da ćemo moći da dođemo do Prokopa. Broj polazaka zavisiće od dogovora sa „Infrastrukturom železnice“ i „Srbija vozom“. Grad je tražio polaske koji su nekada bili polasci „Beovoza“ koji je ukinut 2010. godine, ali sa akcentom da ako ne mogu ti termini da se usklade, Pančevo dobije polaske u jutarnjem i popodnevnom špicu“ naglasio je gradonačelnik Stevanović.

(Pančevo.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.