IZNENAĐENJE SEZONE U ABA LIGI, ZVEZDA PORAŽENA OD ZADRA! Trio gostujućeg sastava dao 65 poena, šta se dešava sa Zvezdom?

08:19

08.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Aba Liga J.T.D

Veliki podvig gostiju iz Hrvatske.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zadra rezultatom 98:96 (19:27, 22:25, 25:32, 30:23) u okviru šestog kola AdmiralBet ABA lige.

„Crveno-beli“ su meč otvorili serijom 9:2, da bi gosti odmah zatim uzvratili sa osam uzastopnih poena i na kraju prve četvrtine odličnim šutem za tri poena stigli i do osam poena prednosti.

Pokušavala je Zvezda da „istopi“ zaostatak, međutim Zadar je zahvaljujući raspoloženim Jordanu, Drežnjaku i Ramljaku održavao prednost koju je sačuvao do samog kraja poluvremena.

Pred Zvezdom bio je nezahvalan zadatak da se vrati u meč, u finišu druge deonice se razigrao Vildoza koji je koliko-toliko održavao rezultatski priključak.

Čak 16 trojki videli smo u prvom poluvremenu, Zadar je zbog takvog načina igra profitirao, dok su „crveno-beli“ dugo čekali da se pojavi još neko osim Vildoze.

I dočekali Bentila, koji je pomogao svom timu da istopi dvocifreni zaostatak, ali su Zadrani držali bezbedno rastojanje poenima sjajnog trija Jordano – Drežnjak – Ramljak.

Trojka Bentila donela je novu energiju „crveno-belima“, nakon njega oba bacanja ubacio je Nedović, no poeni Lakića u finišu susreta doneli su Zadru veliku pobedu u Pioniru.

Jordano je ubacio 23 poena, Drežnjak je dodao 22, dok je Ramljak sa 20 poena kompletirao sjajni trio košarkaša Zadra koji su doneli pobedu svom timu. Dvocifreni su bili i Žganec i Lakić.

U redovima Zvezde, Bentil je postigao 19 poena, a Vildoza 16 uz 11 asistencija, dvocifren je bio i Nedović sa 13 poena, ali to nije mnogo pomoglo „crveno-belima“ da dožive neočekivani poraz.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.