MASKE SU PALE DA SE VIDI DA LI POSTOJI BRISELSKI SPORAZUM Ivica Dačić : Niko u Srbiji ne veruje da iz međunarodne zajednice ne mogu da utiču na Kurtija!

09:11

07.11.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/yt: Novo jutro

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je izlazak Srba iz kosovskih institucija neka vrsta narodnog otpora prema izbegavanju da se formira Zajednica srpskih opština i nastojanjima da se nametne nezavisno Kosovo i na njegovom severu.

-Srbija će biti odlučna u zaštiti našeg naroda ako dođe do bezbednosnog ugrožavanja. Ko može to da uradi, zna se – to je Kurti”, rekao je Dačić za RTS, prenosi Tanjug.

On je podsetio da je na Kosovu KFOR, i rekao da „više nema vrdanja, znači ili će da se ponašaju u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, da garantuju mir i bezbednost, ili će jasno da pokažu da ih to više ne interesuje jer su otvoreno na strani Prištine”.

Kako je Dačić rekao, odluka Srba je „istorijska” i „maske su pale da se vidi da li postoji Briselski sporazum čije je sprovođenje obaveza i Brisela”.

On je rekao da „niko u Srbiji ne veruje” da iz međunarodne zajednice ne mogu da utiču na Kurtija.

– Ako tako velike sile kao što su Amerika, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Evropska unija u celini, ne mogu da izađu na kraj sa Kurtijem, onda to pokazuje ili njihovu nemoć ili njihovu prećutnu saglanost da oni to u stvari rade zajedno sa njim”, rekao je Dačić.

 

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.