S RUKOMETNIH TERENA – EHF KUP: Lepa zaliha za Bari

08:35

07.11.2022

Podeli vest:

Dinamo nadigrao Italijane u prvoj utakmici.

Revanš u subotu.

Zahvaljujući Rukometnom klubu Dinamo, Pančevo je ponovo na evropskoj sceni. Prva utakmica drugog kola EHF kupa, koja je odigrana u subotu, 29. oktobra, u Hali sportova na Strelištu, privukla je veliku pažnju sportske javnosti, a ono što je najvažnije, klub iz našeg grada pokazao se u pravom svetlu. U svakom smislu.

Dinamo je bio pre svega odličan organizator međunarodne utakmice, gostoprimljiv, sjajan domaćin rivalu iz Italije, a onda je na terenu pokazao i da je bolji i kvalitetniji tim.
Gosti iz Barija, višestruki šampioni Italije, u naš grad su stigli s visokim ambicijama. Dva dana pre utakmice odradili su i dva treninga u pančevačkom „hramu sporta”, verovali su i nadali se da će iz Pančeva poneti povoljan rezultat za revanš.

Ipak, skup internacionalaca i odličnih italijanskih igrača nije mogao da odoli raspoloženoj četi trenera Nenada Kraljevskog. Pančevačka publika videla je jedan moćan tim u crnim dresovima: Dinamo–Konversano 32:22 (15:8).

Gosti iz Barija su bolje otvorili utakmicu, poveli su s 0:3, a ravnopravan takmac bili su samo do sredine prvog poluvremena, tačnije do 17. minuta, kada je na semaforu pisalo 6:6. Pančevci su „zategli” u odbrani, usledila su dva efektna pogotka Milana Golubovića, a onda je publiku na noge podigao i jedan „cepelin” koji su izveli kapiten Miloš Kostadinović i strelac Stefan Sunajko. Mrežu gostiju pogodio je i Uroš Pavlović, Sunajko je bio efektan posle brzih kontranapada, a za kraj prvog dela precizan je bio i Danilo Radović, pa je Dinamo otišao na odmor sa sedam golova „viška” (15:8).

Sjajni golman Obrad Ivezić nastavio je da fantastično brani i u drugom poluvremenu, a uspeo je da „skine” i penal Italijanima i potpuno ih razoruža i razbije njihova nadanja da mogu doći do eventualnog preokreta.

Konversano je bio potpuno razbijen, a njegovu mrežu su rešetali i Veljko Čabrilo i Marko Perović, koji je pogodio šutom preko celog terena, odličan je bio i kapiten Kostadinović, ali i svi momci koji su prošle subote branili boje Dinama.

Revanš u Bariju zakazan je za subotu, 5. novembar. Pančevačka „ekspedicija” otputovala je s lepom zalihom na jug Italije, ali svakako da ne sme biti opuštanja u revanšu. Konversano će na sve načine pokušati da nadoknadi „minus” od deset golova, ali ljubitelji rukometa u Pančevu i Srbiji veruju da je prošlonedeljni rezultat dovoljan za plasman u treće kolo EHF kupa.

U prvoj utakmici Dinamo je igrao u sastavu: Nemanja Marjanović, Nikola Stamenković, Marko Perović (četiri gola), Duško Čelica (dva), Obrad Ivezić, Vuk Novaković, Veljko Čabrilo (četiri), Ognjen Tonić, Ivan Distol, Uroš Pavlović (pet), Borislav Urta, Milan Golubović (pet), Miloš Kostadinović (tri), Danilo Radović (pet), Aleksa Milošević i Stefan Sunajko (četiri gola).

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.