PARTIZAN ĆE IGRATI EVROPSKO PROLEĆE: Uplašeni crno beli izborili bod, dovoljno za drugo mesto u grupi

08:58

04.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/RTS Sport

Stresna utakmica pred najmlađim Partizanovim navijačima

Fudbaleri Partizana plasirali su se u nokaut fazu Lige konferencija, pošto su večeras posle velike borbe i prave drame igrali 1:1 u Humskoj protiv Slovackog! Za to vreme, Keln i Nica su igrali nerešeno, 2:2, pa su crno-beli kao drugi u grupi prošli dalje!

S jedne strane ostaje žal, jer im je rezultat iz Kelna išao u prilog, pa je Partizan mogao i do prvog mesta, odnosno direktnog plasmana u osminu finala da je zadržao gol prednosti. Ali, s obzirom na ono što smo večeras videli u Humskoj pred najmlađim Partizanovim navijačima zbog kazne UEFA, Slovacko je u potpunosti zaslužilo ovaj bod.

Partizan je prilično stegnuto odigrao najveći deo ove utakmice i to je bilo primetno od samog početka. Očigledno da je važnost meča negativno uticala na Petrićevu ekipu koja je večeras odigrala jednu od najslabijih partija od početka sezone.

Gosti su imali blagu inicijativu, koja je sredinom prvog poluvremena prerasla u ozbiljan pritisak u i oko kaznenog prostora Partizana. Najbolju priliku u prvom delu igre gosti su imali u 18. minutu preko Holcera, koji je ostao “zaboravljen“ na desnoj strani, imao je previše prostora da se priptremi za udarac, ali je srećom po crno-bele Belić uspeo da izblokira taj udarac.

Pripretili su gosti i par minuta kasnije posle kornera, Partizan se odbranio i posle toga je Petrićev tim počeo da se oslobađa pritiska.

Prvu ozbiljniju akciju izveli su Rikardo, Menig i Dijabate koji je na kraju iskosa sa desne strane šutirao preko gola, da bi nedugo zatim Dijabate odlično centrirao za Rikarda koji udarcem glavom šalje loptu pored gola.

Sve je to bio nagoveštaj onoga što se dogodilo u 39. minutu meča, kada je posle kornera za crno-bele sa leve strane Traore zahvatio loptu glavom, a bek Kalabiška sa obe ruke zaustavlja njen put ka golu. Situacija jasna – penal za Partizan. Izveo ga je Natho, samouvereno, precizno i Partizan je poveo sa 1:0, što je i bio rezultat prvog poluvremena.

Početak drugog poluvremena doneo je mnogo bolju igru Slovackog i Partizan je posle pet minuta igre imao dosta sreće, ali i sjajnog Popovića na golu koji je odlično intervenisao, iako je lopta prethodno zakačila Filipovića i malo promenila pravac.

Opet su crno-beli pritisnuti na svoju polovinu i tek posle desetak minuta su uspeli da se odlobode tog pritiska i prebace težište igre na protivničku polovinu.

U trenutku kada je Keln izjednačio protiv Nice na 2:2, Partizan je imao najbolju priliku od početka drugog poluvremena, opet posle kornera. Ovoga puta Igor Vujačić je zahvatio loptu glavom, ali je ona prošla tik pored leve stative gola gostiju. Sve se događalo u 66. minutu meča.

Par minuta kasnije odličan centaršut sa leve strane u peterac Partizana gde je lopta prohujala pored napadača gostujućeg tima.

Mnogo sreće je tada imao Partizan, ali ne i u 73. minutu, kada Mihal Tomič donosi izjednačenje ekipi Slovackog. Ko zna koji po redu opasan centaršut upućen je u kazneni prostor Partizana, ali za razliku od prethodnih slučajeva, golman Popivić ovoga puta loše interveniše, boksovao je loptu, ali samo do Tomiča kome nije bilo teško da loptu pošalje u nebranjenu mrežu – 1:1.

Tek tada su igračima Partizana noge postale “teške“, ništa nisu uspevali da urade u napadu, pa im je ostalo da grčevito brane i tih 1:1.

S druge strane, trener Slovackog Martin Svedik je sve karte bacio na napad, a dodatni problem za Partizan bila je i povreda Belića posle čijeg izlaska iz igre je Partizan i primio gol.

Dramatičan je bio finiš ovog meča, pogotovo imajući u vidu i dešavanja u Kelnu, gde je Nica ispustila dva gola prednosti koje je imala na poluvremenu. Branili su se crno-beli do samog kraja, a dramu je povećala i odluka sudije da produži meč za pez minuta. Sve su to crno-beli izdržali i nekako izborili plasman u evropsko proleće, drugi put zaredom u ovom takmičenju.

Partizan je posle večerašnje eliminacije Crvene zvezde ostao jedini srpski klub u evropskim takmičenjima.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.