SIN GLUMCA NEBOJŠE DUGALIĆA OSVOJIO DVE NAGRADE NA PRESTIŽNOM PIJANISTIČKOM TAKMIČENJU Mladi pijanista nagrađen i sa 33.000 evra!

12:38

01.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: bogdan.dugalic

Mladi pijanista Bogdan Dugalić, sin glumca Nebojše Dugalića, osvojio je drugo mesto na prestižnom međunarodnom pijanističkom takmičenju „Maj Lind“ u Helsinkiju.

Pobednik takmičenja bio je Pjotr Pavlak, koji je nagrađen novčanom nagradom od 30.000 evra, drugoplasiranom Bogdanu dodeljen je novčani iznos od 25.000 evra.

Dugalić je dobio i specijalnu nagradu za kamernu muziku u iznosu od 8.000 evra.

„Ono što se dogodilo u protekle dve nedelje je pravo čudo! Čast je dobiti dve nagrade na takmičenju ‘Maj Lind’. Biti u mogućnosti da sviram u svim krugovima izvodeći kamernu muziku, uz neverovatan orkestar, i koncert u Helsinškom muzičkom centru s finskim radijom i izvanrednom dirigentkinjom Anom Marijom Helsing ono je što zaista nazivam blagoslovom“, napisao je Bogdan Dugalić na svom Instagram profilu.

 

 

Radost nije skrivao ni otac mladog pijaniste, glumac Nebojša Dugalić.

„Samo da podelimo radost! Dve nagrade na međunarodnom takmičenju ‘Maj Lind’ u Helsinkiju, Finska. Nagrada za najbolje izvođenje kamernog dela i drugo mesto u finalu“, napisao je glumac.

 

(Nova.rs)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.