DEŽA VI: Ako imate problem sa psima lutalicama evo koga možete da pozovete

12:48

31.10.2022

Podeli vest:

Dragana Kožan

Jeste li znali da je oko 1820. godine u Pančevu bilo više pasa nego stanovnika? Među skoro 9.000 ovih životinja bilo je i dosta lutalica. Zastrašujuće zvuči podatak da su u ono vreme šinteri pse ubijali – i to motkama. Mesečno bi tako nastradalo po šezdesetak uličnih pasa. Ovo, međutim, nije fotografija iz 19. veka, već prizor iz centra grada ovih dana.
Na probleme sa psima lutalicama ranije su nam se u više navrata žalili i građani Sodare, Koteža, Margite i drugih pančevačkih naselja. Tom prilikom smo od nadležnih dobili uputstvo o tome šta Pančevci mogu da učine po tom pitanju.
– Građani radi hvatanja pasa lutalica mogu ili direktno pozvati službu „Zoohigijena” putem telefona 013/352-148 ili Komunalnu miliciju na brojeve 013/347-555 ili 065/866-25-37. Psi se zatim uklanjaju i odnose u prihvatilište. Ukoliko nadležna služba nije rešila problem, građani se mogu žaliti načelniku Gradske uprave i kabinetu gradonačelnika – objasnila je tada Tatjana Vesković, savetnica u Komunalnoj miliciji.
U slučaju ujeda psa ili mačke građani po zakonu imaju pravo na naknadu štete.

D.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.