ZAVRŠNI RADOVI U ULICI BRANKA RADIČEVIĆA: Kompletno rekonstruisane podzemne mreže! Građani više neće imati problema u vezi s priključcima i legalizacijom objekata!

10:12

31.10.2022

Podeli vest:

 

 

Gradska menadžerka Maja Vitman bila je prošle nedelje u Ulici Branka Radičevića, da bi se lično uverila kako napreduju završni radovi u njoj. Naime, projektom javno-privatnog partnerstva rekonstruisan je deo predmetne ulice od Ulice Moše Pijade do Ulice Ive Kurjačkog. Kako je na terenu rekla, radovi u ovoj ulici obuhvatili su kompletnu rekonstrukciju vodovodne i fekalne kanalizacione mreže i izgradnju nove atmosferske kanalizacione mreže.
– Napominjem da su u okviru ovih radova izvedeni i priključci za instalacije za povezivanje domaćinstava na buduću atmosfersku mrežu u Ulici patrijarha Čarnojevića, koja će se raditi sledeće godine. Moram da naglasim da je projekat za Ulicu Branka Radičevića više puta menjan. Razlog za to su neispravni uslovi od imalaca javnih ovlašćenja, odnosno upisani podaci nisu se podudarali sa situacijom na terenu. Nažalost, ovo nije jedina ulica gde se to dešava, gotovo sve ulice koje radimo imaju isti problem: katastar podzemnih vodova ne slaže se sa izvedenim radovima tokom decenija unazad po pitanju podzemnih instalacija. Najvažnija stvar je da građani više neće imati problema u vezi s priključcima i legalizacijom objekata, te da će sve ulice koje radimo dobiti upotrebne dozvole, što dosad nije bio slučaj. Radimo isključivo u skladu sa zakonom, a dolazi do pomeranja rokova završetka radova jer nam je najvažnije da se trend koji je postojao dosad prekine i da svi imaju jasnu situaciju šta od aktivnih instalacija postoji na terenu i koje su mogućnosti građana za njihova dalja ulaganja u privatne objekte – kazala je gradska menadžerka.
U rekonstruisanom delu Ulice Branka Radičevića obostrano su popločane pešačke staze širine od 1,6 do 1,7 metara, zadržan je dvosmerni saobraćaj i izgrađena su nova 74 parking-mesta, uključujući i ona za potrebe lica sa invaliditetom. Nakon asfaltiranja JKP „Zelenilo” će poraditi na ozelenjavanju prostora između trotoara i kolovoza, odnosno planiranih parking-mesta.
Maja Vitman je podsetila na to da je naselje Gornji grad bilo jedno od najzapuštenijih u pogledu putne infrastrukture, s najviše neasfaltiranih ulica, i da „danas izgleda drugačije”. Dodala je:
– Asfaltirano je 12 ulica u periodu od nešto više od godinu dana. Ugovoreni su i radovi za rekonstrukciju ulica Patrijarha Čarnojevića, Dimitrija Tucovića i dela Ulice Svetozara Šemića. Od ulica koje bi trebalo da se urade ostaje samo Ulica Marka Kulića, a i tamo su isplanirani radovi. Uticaj privrednog razvoja grada je veliki, kao što je primetna i zainteresovanost građana, jer je zahvaljujući izvedenim radovima po pitanju putne infrastrukture i vrednost njihovih objekata skočila, a samim tim i zainteresovanost za ulaganja.
Gradska menadžerka je naglasila da je i pored pandemije kovida 19 i energetske krize budžet Grada Pančeva stabilan, a lokalna samouprava veoma vodi računa o finansiranju i realizaciji investicija, što ukazuje na ozbiljnost i odgovornost lokalne vlasti.

S.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.