S RUKOMETNIH TERENA: EHF Kup – Stižu Italijani

10:15

31.10.2022

Podeli vest:

Dinamo na međunarodnoj sceni.

Devojke na jednomesečnoj pauzi.

Sve je interesantnije i uzbudljivije na rukometnim terenima širom Srbije, ali i Evrope. U jeku su domaća takmičenja, vode se bitke u međunarodnim kupovima, uskoro startuje i šampionat Starog kontinenta za rukometašice…

Pančevački Dinamo bije bitke na više „frontova”. Niže uspehe u Arkus superligi, a posle prve preskočene prepreke u EHF kupu na redu je novo iskušenje.
U drugoj „rundi” popularni „žuto-crni” dočekuju italijanski Konversano. Prva utakmica je na programu u subotu, 29. oktobra, u Hali sportova na Strelištu. Tim iz Barija je višestruki šampion Italije, pa nema nikakve dileme da je pred svim ljubiteljima sporta još jedna prava rukometna poslastica.

Kada igra na svom parketu, Dinamo je uvek favorit. Uz pomoć s tribina, uz gromoglasnu podršku, momci koje predvodi trener Nenad Kraljevski lakše će doći do povoljnog rezultata. Meč sa Italijanima počinje u 19 sati.

I dok se pripremaju za međunarodna iskušenja, rukometaši Dinama s puno uspeha nastupaju i u Superligi Srbije. Prošlog vikenda je na programu bilo peto kolo elitnog karavana naše zemlje, a Pančevci su ostvarili četvrtu pobedu. S važnim bodovima vratili su se iz Zrenjanina: Proleter–Dinamo 30:38 (12:18).

Sam pogled na konačan ishod dovoljno govori o odnosu snaga na parketu „Kristalne dvorane” najvećeg grada u srednjem Banatu. Domaći su bili koliko-toliko ravnopravan takmac samo u prvih desetak minuta, a onda je Dinamo pokazao zbog čega ga ove sezone rukometni stručnjaci svrstavaju u red favorita za osvajanje trofeja.

Ponovo je blistao golman pančevačkog tima Nemanja Marjanović, koji je uspeo da odbrani i tri sedmerca igračima Proletera i tako ulivao dodatnu snagu saigračima. Bila je evidentna razlika u kvalitetu, pa Dinamo nije imao velikih problema kako bi osvojio nove bodove.

– Čestitam saigračima. Dobro smo radili pred ovaj susret, odlično smo se pripremili zahvaljujući našem stručnom štabu i zasluženo smo došli do još jedne važne pobede – rekao je posle duela u Zrenjaninu najbolji akter utakmice, pivot „žuto-crnih” Uroš Pavlović.

Dinamo je igrao u sastavu: Nemanja Marjanović, Ognjen Tonić, Obrad Ivezić, Nikola Stamenković (tri gola), Marko Perović (tri), Duško Čelica, Vuk Novaković, Veljko Čabrilo (dva), Ivan Distol, Uroš Pavlović (sedam), Borislav Urta (dva), Milan Golubović (četiri), Miloš Kostadinović (pet), Danilo Radović (tri), Aleksa Milošević (tri) i Stefan Sunajko (šest golova).

– Zaslužena pobeda našeg tima. Mislim da je publika imala šta da vidi, jer je ovo bila veoma dobra utakmica. Uspeli smo posle pobede nad Vojvodinom da se spustimo na zemlju, da se pripremimo za ovaj susret i da odigramo maksimalno koncentrisano. S obzirom na to da smo ušli u period jako teških mečeva, ovog puta sam dao priliku i momcima koji su do sada imali manju minutažu. Idemo dalje, radimo i pripremamo se za ono što nas očekuje – istakao je trener Dinama Nenad Kraljevski.

Već u sredu, 26. oktobra, pančevački superligaš je na svom terenu odradio i utakmicu šestog kola. U Hali sportova na Strelištu gostovala je Kikinda i to je bila odlična provera i generalna proba za subotu i EHF utakmicu protiv Konversana.

Rukometašice ŽRK Pančeva su proteklog vikenda gostovale u Aranđelovcu, gde su odigrale meč šestog kola Superlige. Domaći Bekament je opravdao ulogu favorita i slavio pobedu od 27:17.

Pred devojkama iz našeg grada je sada jednomesečna pauza. Neće biti prvenstvenih iskušenja jer počinje Evropsko prvenstvo, pa će naredni meč Pančevke odigrati tek 3. decembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.