POKRAJINSKI ŠAMPIONAT U PLIVANJU: Uspešne sve kategorije

10:07

31.10.2022

Podeli vest:

Prošlog vikenda u Novom Sadu je održano Prvenstvo Vojvodine u plivanju za pionire, kadete, juniore i u apsolutnoj kategoriji. Na ovom značajnom nadmetanju PK Dinamo je predstavljalo 29 plivačica i plivača.

Prvog dana su se takmičili pioniri i kadeti, a u Pančevo je stiglo sedam trofeja.

Andrea Poljak je pobedila na 200 m leđno, dok je Nina Čiča bila druga na 200 m prsno. Martin Ćirković je zaradio srebro na 100 m delfin i bronzu na 200 m prsno, a Lazar Stančul se okitio srebrnim odličjem u trci na 400 m kraul. Plivačice Dinama su osvojile bronze u obe kategorije u štafetama na 4 x 50 m mešovito. Za štafetu pionirki plivale su: Sara Bokun, Magdalena Pantić, Andrea Petković i Lena Šdiku, a u kadetskoj konkurenciji su se nadmetale: Andrea Poljak, Nina Čiča, Danica Divljak i Sara Šimon.

U ukupnom plasmanu ekipe Dinama su osvojile treće mesto, a pored pomenutih, boje kluba su branili i: Ivona Bisak, Aleksa Bokun, Đorđe Luketa, Miona Marin, Petar Milanović, Filip Popov, Andrea Ratković, Vuk Samardžija, Milica Tintor, Darija Veličkovski, Vasilije Živanović i Teodora Petrović.

U nedelju, 23. oktobra, na scenu su stupile juniorke PK-a Dinamo.

Dagmar Husarik je na 100 m delfin bila prva u nadmetanju juniorki, dok je u apsolutnoj kategoriji zaradila srebro. Na 100 m leđno pripalo joj je bronzano odličje. Andrea Nađ je u disciplini 100 m prsno bila prva juniorka, a treća u apsolutnoj kategoriji. U trci na 50 m prsno pripalo joj je srebro u grupi juniorki i bronza u apsolutnoj konkurenciji, a najsjajnije odličje je osvojila u apsolutnoj kategoriji u disciplini 200 m prsno. Marta Konstantinov je na 50 m prsno bila prva juniorka u obe kategorije, dok je u trci na 100 m istim stilom zauzela drugo mesto. Katarina Periz je osvojila zlatno odličje u nadmetanju mlađih juniorki na 100 m leđno.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.