DEŠAVANJA POD OBRUČIMA: Trijumf Tamiša u Leskovcu

09:59

31.10.2022

Podeli vest:

Sjajna partija kapitena.

Na redu je duel sa Čačanima.

Peto kolo Admiral Bet košarkaške lige Srbije donelo je i prvu radost poklonicima igre pod obručima u Pančevu. Posle četiri uzastopna poraza pred košarkašima Tamiša je bilo izuzetno teško gostovanje u Leskovcu. U pitanju je bila utakmica u kojoj se pobeda nametala kao imperativ, meč koji je, jednostavno, morao da se dobije… I baš kada je bilo najpotrebnije, momci koje predvodi trener Bojan Jovičić zablistali su u punom sjajnu: Zdravlje–Tamiš 74:88, po četvrtinama 22:21, 19:25, 22:24 i 11:18.

Prva četvrtina je protekla u obostranom „ispitivanju snaga” i rivali su uglavnom bili izjednačeni. Leskovčani su u sedmom minutu imali pet poena „viška” (15:10), a onda je usledila serija Tamiša, koji je preokrenuo na 15:18. Da se posle uvodnih deset minuta ništa nije moglo ni naslutiti, potvrđivao je i semafor, na kome je pisalo 22:21.

Ekipa iz našeg grada zaigrala je još bolje u drugoj četvrtini, a konačno je i šut za tri poena počeo da služi košarkaše Tamiša. Goste je predvodio kapiten Ivan Smiljanić, koji je u Leskovcu podsetio na svoja najbolja izdanja. U poslednjih minut i po igre u drugoj četvrtini Tamiš je ušao sa „plus dva” (35:37), a onda je usledila još jedna fantastična serija pogodaka (36:48). Kapiten Zdravlja Milan Radivojević u poslednjoj sekundi je „trojkom” s polovine terena postavio konačan rezultat prvog poluvremena – 41:46.

Posle odmora košarkaši Zdravlja zaigrali su nešto agresivnije i u 24. minutu došli na korak do egala (52:54), ali nisu uspeli. Gosti iz Pančeva su se ovog puta pitali za sve… Ne samo da je Tamiš uspeo da odgovori na agresivnu odbranu već je stigao i do dvocifrene prednosti (56:67).

Poslednja četvrtina donela je rutinsku igru Tamiša, a Ivan Smiljanić i njegovi drugovi znalački su očuvali prednost i nisu više dozvoljavali nikakvo iznenađenje. Tim iz Pančeva je pokazao da je u ovom trenutku ipak bolji od leskovačkog… Košarkaši Tamiša nisu ispuštali prednost, a kada su povratili dvocifrenu razliku u svoju korist, bilo je jasno da će doći do prve pobede u sezoni. Tačku na pobedu stavio je kapiten tima Ivan Smiljanić, koji je meč završio sa 22 poena i sa šest pogođenih „trojki”.

– Čestitam mojim saigračima na dobroj igri. Ispoštovali smo dogovore iz svlačionice, igrali onako kako je trener tražio od nas i stigli do prve pobede u prvenstvu – rekao je posle meča košarkaš gostujuće ekipe Aleksa Kojadinović.

Pored kapitena, u redovima Tamiša istakli su se i Lazar Lugić (15 poena, devet skokova), Branislav Terzić (13 poena, devet skokova) i Marko Šinik, koji je meč završio s 15 postignutih poena.

– Igrali smo dobro i zasluženo pobedili. Utakmicu je odlučilo to što smo imali 21 skok više od rivala, ali smo ponovili i neke od grešaka iz prethodnih utakmica, jer smo imali čak 19 izgubljenih lopti. To su greške zbog kojih nemamo kontinuitet u igri. Posebno me raduje to što smo u ovoj utakmici dobili Lazara Lugića, koji je igrao onako kako se od njega očekuje i jako korisno za tim. Iako to zna da mi se na neki način obije o glavu, moram da pohvalim i Smiljanića, koji je bio na visini zadatka, uz sjajan šut za tri poena, šest od devet. Dobro je igrao i Terzić. Imali smo dosta raspoloženih igrača iako smo bili pod pritiskom i imperativom pobede. Sada nas očekuje duel na našem terenu sa ekipom Čačka, koja nama dolazi kao što smo i mi išli u Leskovac: da igra na sve ili ništa – rekao je trener Tamiša Bojan Jovičić na konferenciji za medije posle meča.

Ekipa iz Leskovca posle četvrtog poraza u sezoni moraće da potraži novog trenera pošto je Lazar Spasić podneo ostavku na konferenciji posle utakmice.

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.