UZ MALO PROBLEMA NOVA POBEDA PARTIZANA: Pet pobeda iz pet utakmica, savladana je i Mega sa 86:76

08:49

31.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/AdmiralBet AbaLiga

Partizanova peta pobeda u AdmiralBet ABA ligi.

Peta utakmica i peta pobeda Partizana u AdmiralBet ABA ligi.

Ekipa Željka Obradovića je večeras bila bolja od Mege, u Areni je bilo 86:76.

Dosta grešaka i jednih i drugih na startu utakmice, Mega je povela sa 12:10 nakon zakucavanja Kazalona koji je oduzeo loptu protivniku, a Dragan Milosavljević je svojom sjajnom odbranom limitirao Nanelija u napadu što je podiglo igrače gostiju.

Partizan je vratio prednost nakon fenomenalnog pasa Nanelija za Balšu Koprivicu, ali je usledila trojka Kazalona i Mega je ponovo imala prednost.

Printscreen/yt

Punili su izabranici trenera Baraća koš Partizana, igralo se dosta brzo što je odgovaralo Megi, ali su crno-rozi u ovom meču uspeli da stegnu odbranu u poslednjem minutu prve četvrtine, pa je bilo 25:26.

Odbrana Partizana je nastavila da igra veoma jako i početkom druge deonice, ekipa Željka Obradovića je bila u seriji i nakon zakucavanja Papapetrua u kontri bilo je 31:26.

Egzum je proigrao sjajno, a Lesor je dokazao da bi ova sezona mogla da bude njegova, posle jednog njegovog zakucavanja u kontri, Partizan je vodio sa 46:39.

Partizan je u nastavak krenuo nešto slabije, baš kao i u prvoj četvrtini, a Mega je uspevala da smanji rezultat kako se ovaj deo igre približavao kraju.

Ipak, sjajna akcija preko Papapetrua koju završava Koprivica, potom jedna dobra odbrana i sjajni Egzum koji pogađa preko Uskokovića, pa je Partizan ponovo bio na plus 9. Posle trojke Australijanca je bilo i 12 poena prednosti.

Rudan je bio veoma raspoložen na strani Mege, ali nije imao podršku od ostalih u napadu tokom većeg dela meča.

Mega je imala ozbiljniju pretnju tokom poslednje četvrtine kada je prišla na samo 6 poena zaostatka i to u dva navrata, ali je Partizan sve to brzo neutralisao. Trojka Anđušića je praktično rešila pitanje pobednika.

Printscreen/yt

Naneli najefikasniji kod Partizana sa 14 poena, Egzum, Papapetru i Koprivica su imali po 10. Kod Mege 26 poena Rudana, Branković je stao na 17.

Napomenimo i to da je Obradović danas dao malo više oduška pojedincima, pa je Panter igrao svega 11 minuta, Ledej 16, Papapetru 19, a najviše su igrali Vukčević (23 minuta) i Koprivica (25).

Da ne zaboravimo, ovu utakmicu crno-beli su igrali u crno-roze kombinaciji u znak podrške u borbi protiv raka dojke, a u ružičastim kompletima bile su i čirlidersice „A tim“ (poklon AdmiralBet zlatnog sponzora KK Partizan) koje su i večeras zabavljale publiku.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.