600 BEBA UMESTO BSŽ VAKCINE DOBILO FIZIOLOŠKI RASTVOR Grujičić: Deca nisu ugrožena! Apotekarka je pogrešila

11:20

27.10.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/yt: Narodni Front

Umesto BSŽ vakcine, 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo je fiziološki rastvor, saopštila je novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je održala vanrednu konferenciju za navinare na kojoj je saopštila da je 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine. Poručuje da deca nisu ugrožena. Ova vakcina prima se do 12 meseci.

Navela je da su zaposleni, čim su shvatili grešku, preduzeli sve mere.
„Greška se desila na nivou jedne osobe, apotekarka je pogrešila. Preduzete su sve mere, napravljen je spisak sve dece, a Institut ‘Batut’ je obavestio roditelje. Deca iz Beograda će primiti BSŽ vakcinu u ‘Narodnom frontu’, a ostale bebe iz unutrašnjosti u domovima zdravlja“, rekla je Grujičićeva.

Grujičić je navela da je direktor GAK „Narodni front“ ponudio ostavku, ali da ona nije prihvaćena.

Ukazala je i da su određena tri lekara koja će se pobrinuti da vakcinacija protekne kako treba.

Oglasio se „Narodni front“

Na sajtu „Narodnog fronta“ objavljeno je saopštenje u kom načelnik Odeljenja neonatologije, prim. dr Tanja Lazić Mitrović, obaveštava roditelje novorođene dece, otpuštene sa Klinike u periodu od 16. septembra do 19. oktobra 2022. godine, da nisu vakcinisani BSŽ vakcinom, kako je navedeno uz serijski broj u Listi za novorođenče.
„BSŽ vakcinacija, koja je obavezna u prvoj godini života deteta, biće sprovedena u GAK ‘Narodni front’ prema rasporedu, koji će roditelji dobiti iz centra Klinike u narednim danima“, dodaje se u saopštenju.

 

 

RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.