SRBI OTKRILI KAKO LAŽU DA DOBIJU SLOBODAN DAN: Koji je vaš dobar izgovor za izostanak sa posla? OVO SU NEKI HIT IZGOVORI

13:00

02.06.2023

Podeli vest:

Foto:Pixabay

Za neke lenje, ali snalažljive radnike uzimanje slobodnog dana postalo je oblik kreativnog izražavanja.

Koliko su ljudi kreativni i snalažljivi kada je u pitanju uzimanje slobodnog dana govori i objava jedne devojke na društvenoj mreži koja je potražila pomoć za dobar izgovor za izostanak sa posla.

„Dobar izgovor za izostanak sa posla? Počela sam da radim u jednoj firmi pre mesec dana, ali mi treba jedan slobodan dan da bih završila meni jako bitne stvari. Koji je dobar izgovor po vašem mišljenju?“ – glasilo je pitanje devojke, komentarima na račun njene objave ne nazire se kraj.

„Reci im da ideš na razgovor za posao sa većom platom“.

„Gledala sam direktno u sunce kad je bilo pomračenje, pa sam se razbolela“.

„Na mesec dana rada imaš minimum jedan dan zarađenog godišnjeg odmora“.

Nemoj da detaljišeš. Imaš visoku temperaturu, zakovana za krevet i to je to.
Jedino mi nije jasno kako to da ne možeš da uzmeš slobodan dan ili samo želiš da štediš slobodne dane?

Foto:Pixabay

Možeš uvek da kažeš da imaš da završiš bitne stvari i da moraš da uzmeš slobodan dan. Ne znam u kojoj firmi bi bio problem. U krajnjem slučaju, reci da su neodloživi medicinski pregledi, samo idiot ti ne bi dao dan za to…a u tom slučaju ćeš bar saznati gde radiš“.

„Ako nisi anemična i ne plašiš se igle, budi davalac krvi i dobijaš po zakonu slobodan dan“.

„Zaspim na posao, odem (kasnim), kažem šefu da sam zaspao (ostajem još malo), bez brige. Napijem se, idem na posao, kažem da sam mamuran, radim nešto drugo, sve je u redu. Zašto? Nikada nisam lagao, uvek sam iskren, ali ostajem x puta malo duže da obavim posao ako zakasnimo. Bitno je da je posao sada završen, da li je radio jedan dan manje ili više nije bitno. Svako ima neke obaveze, pogotovo ako radite od 9-4, morate da odvojite dan za banku, na primer, koja radi u istom vremenskom okviru“.

„Ćao šefe, kako ste od jutros? Ja samo da vas pitam ako nije problem da ne dođem danas, dobio sam neku prolivčinu sačuvaj me Bože i sakloni. Hoćete da vam sliku pošaljem, nisam još vodu pustio?“.

„Nemoj da kažeš da si bolesna, a onda ideš van kuće da završavaš bilo šta – šta ako te neko vidi i uhvati u laži? Nemoj da javiš ujutru da ne dolaziš taj dan – stavljaš u nezgodnu poziciju i šefa i članove tima. Lepo kažeš – treba mi slobodan dan da završim neke privatne obaveze“.

„Stomačni problemi uvek upale“.
„Kažeš da imaš simptome gripa i sami će hteti da ostaneš kod kuće“.

„Pošalješ lepo nadređenom poruku ujutru da ne dolaziš taj dan na posao jer ti nije dobro, i to je to. Masu puta je upalilo za mene u četiri različite kompanije. Svaki put je odgovor bio pozitivan i nijedan jedini put me nije niko pritiskao za detalje“.

A koji su vaši ubedljivi razlozi za nedolazak na posao?

(Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.