PARTIZAN PROTIV NICE ZA PRVO MESTO I VELIKE PREMIJE: Crno-beli imaju 1.750.000 razloga za pobedu u četvrtak!

07:58

26.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Fk Partizan Beograd

Crno-beli već u četvrtak sve mogu da reše.

Dva kola pre kraja grupne faze takmičenja u Ligi konferencija, Partizan sve ima u svojim rukama. Crno-beli se nalaze na prvom mestu u grupi sa tri boda više od drugoplasirane Nice i imaju sjajnu priliku da već u pretposlednjem kolu overe direktan plasman u osminu finala.

Ukoliko u četvrtak savladaju Nicu u gostima, sve dileme biće rešene – Partizan će osigurati prvo mesto u grupi bez obzira na rezultate poslednjeg kola, ali ako se to ne dogodi, postaće realnija ona opasnost o kojoj je nedavno govorio i trener Gordan Petrić da “u samo sedam dana sve može da se sruši“, jer bez obzira na trenutno odličnu poziciju, Partizan još nije osigurao ni drugo mesto.

Eventualna pobeda u Nici donela bi Partizanu mnogo više od tri boda, a to je i ovoga puta na Partizanovom zvaničnom sajtu detaljno objasnio Vlada Ćujić.

Dobitak bi bio ogroman na finansijskom planu, ali bi Partizan osigurao i ogroman skok na UEFA listi, uz značajan rast klupskog koeficijenta.
“Naime, sadašnji (trenutni) koeficijent crno-belih je 23.500 bodova, a pobeda u Nici ne bi donela samo 2.000 dodatna boda za koeficijent (sa koliko se vrednuje pojedinačna pobeda), već i 2.000 bonus boda koja se dobijaju za osvajanje 1. mesta u grupi LK!

Dakle ‘preko noći’ bi naš klupski koeficijent bio uvećan sa sadašnjih 23.500 na čak 27.500 bodova, a to bi značilo i munjevit i značajan skok našeg kluba na klupskoj rang listi UEFA, možda i za čitavih deset mesta (sa 67. na 57. mesto)“, objasnio je Ćujić i dodao:

“Pobeda u Nici i osvajanje 1. mesta u grupi iste te noći bi donelo Partizan novčanu premiju od čak 1.750.000 € (pobeda se vrednuje sa 500.000 €, premija za osvanje grupe je 650.000 €, a učešće u 1/8 finala se vrednuje sa 600.000 €)! Ogromna je to suma za naše prilike, izuzetno bitna za funkcionisanje kluba…“

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.