S RUKOMETNIH TERENA: Kragujevčankama ceo plen, teške bitke tek predstoje

12:58

25.10.2022

Podeli vest:

Foto:M.Šupica

Sledi megdan u Aranđelovcu.

Utakmice šestog kola Arkus superlige za rukometašice bile su na programu minulog vikenda. ŽRK Pančevo, novi ljubimac sportskog dela našeg grada, ugostio je Radnički iz Kragujevca, ali nije imao snage da mu se suprotstavi.

Pančevke su u meč ušle bez povređene Jelisavete Marković, koja je doživela neugodnu povredu kolena na utakmici u Novom Sadu, pa joj predstoji operacija i duže mirovanje. Taj veliki peh svakako je poremetio ritam rada u klubu, a gošće iz Kragujevca su to znalački iskoristile: ŽRK Pančevo – Radnički 27:33 (13:20).

Od samog početka utakmice bilo je jasno da su gošće apsolutni favoriti u ovom duelu i da će devojke koje su nosile dres kluba domaćina teško uspeti da im se suprotstave. Kragujevčanke su nametnule svoj tempo igre od prvog minuta, a odbrana Pančevki nije mogla da ih zaustavi.

Kako su minuti proticali, Radnički je uvećavao svoju prednost. Naruku su mu išle i brojne tehničke greške u igri domaćeg sastava. Već posle prvog poluvremena tim iz Kragujevca imao je veliku prednost od sedam golova (13:20), pa je pobednik mogao da se nasluti već posle prvih trideset minuta igre.

Ipak, Nevena Markagić i njene drugarice nisu se predavale. Dobro su startovale u drugom poluvremenu. Precizna je bila Anja Belić, potom je mrežu gošći zatresla i Valentina Božinović, pa je razlika u golovima počela da se „topi”. Pančevke su došle na „minus” pet, imale su potom i sedmerac i priliku da unesu još više uzbuđenja i neizvesnosti u meč, ali… Sjajna Tamara Kostić na golu Radničkog imala je svoj dan. Bila je gotovo nepremostiva prepreka za igračice tima koji predvode Marko Krstić i Svetlana Ničevski.

Foto:M.Šupica

– Čestitam devojkama iz Radničkog na zasluženoj pobedi. Nismo dobro igrale, napravile smo preveliki broj tehničkih grešaka, a u odbrani nismo imale čvrstinu. Moramo da radimo još bolje, da treniramo još jače i da probamo da u narednim utakmicama popravimo utisak – istakla je posle meča rukometašica domaćeg tima Anja Belić.
Pančevo je igralo u sastavu: Mirjana Maksić (jedan gol), Una Todorovski, Nevena Stanišković (pet), Valentina Božinović (dva), Vladislava Rogulja (dva), Nevena Markagić (šest), Teodora Stanojević (jedan), Iva Grujić (jedan), Jovana Veličković (tri), Sunčica Čučak, Una Brkić, Anastazija Jambrušić (dva), Anja Belić (tri), Teodora Vranić i Katarina Kepčija (jedan gol).

– Znali smo da igramo protiv izvanrednog protivnika, jer je Radnički zaista odličan tim. Ipak, to nije nikakvo opravdanje za naše slabo izdanje. Ovoga puta šansu su dobile i mlađe igračice, one koje su imale manju minutažu, jer ćemo ubuduće naš rad da baziramo na njima – rekao je na konferenciji za medije posle utakmice prvi trener Pančevki Marko Krstić.
Pred devojkama iz našeg grada je još jedno veliko iskušenje i težak ispit. Sledećeg vikenda im predstoji put u Aranđelovac i megdan sa ekipom Bekamenta.

———————————————-
„ŽUTO-CRNI” U ZRENJANINU

Rukometaši Dinama nisu imali prvenstvenih iskušenja prošlog vikenda, jer je u superligaškom šampionatu bila pauza zbog obaveza reprezentacije Srbije.
Trka za bodove se nastavlja tokom vikenda, a Dinamu predstoji gostovanje u Zrenjaninu i duel s domaćim Proleterom.

Foto:M.Šupica

Pančevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.