KRIM JE UKRAJINA! AMERIKA ĆE OSTATI UZ UKRAJINU DO KRAJA Nensi Pelosi u Zagrebu pozvala Hrvatsku da svojim iskustvima pomogne Ukrajini

10:10

25.10.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/yt: Forbes Breaking News

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi izjavila je danas u Zagrebu da je Krim Ukrajina, da će Sjedinjene Države ostati uz Kijev dok ne dobije rat i pozvala Hrvatsku da svojim, kako je navela, iskustvima pomogne Ukrajini uverena da će im ta pomoć dobro doći.

Pelosi je u obraćanju na samitu Prve krimske platforme pohvalila govore predsednika hrvatskog sabora Gordana Jandroković i premijera Andreja Plenkovića i zahvalila na pozivu da učestvuje u ovom skupu.

„Krim je Ukrajina. Neki od nas su sinoć mogli direktno da vide šta se događa u Ukrajini. Rusija krši ljudska prava u Ukrajini. Ovo je napad na samu demokratiju. Ničim izazvani napadi, brutalni napadi, progonstva. To je kampanja za strah, vojnici ubijaju ljude na putevima, ubijaju civile, Putin napada energetska postrojenja kako bi Ukrajinci ostali bez struje, govorimo o silovanjima, otmicama dece, to nije humano ponašanje. Uništavanje energetskih postrojenja je ratni zločin…”, rekla je Pelosi.

Poručila je da su svi prisutni na samitu uz Ukrajinu i da osuđuju aneksiju Krima, kao i da će biti uz Kijev sve dok ne dobije ovaj rat.

„Izuzetno je važno da ostanu čvrste sankcije protiv Rusije, da se obustave uobičajeni trgovinski odnosi. To je važno… Na kocki je ovde sama demokratija. Bore se za sve nas, za našu demokratiju”, rekla je Pelosi i ponovila reči američkog predsednika da će Amerika uz Ukrajinu ostati do kraja.

 

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.