REKAO JE NE I TO NE JE BILO GLASNO Samo je prošaptao, ali šapat jednog diva podigne ogromnu buku! Francuski književnik predstavio svoju knjigu o Đokoviću

08:09

25.10.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/yt: Librairie Du Globe // cigoja.rs

Čuveni francuski pisac Patrik Beson kao gost 65. Beogradskog sajma knjiga, večeras je izjavio povodom svoje nove knjige o Novaku Đokoviću da je pisanje i igranje tenisa veoma slično, jer ih odlikuje samoća, sposobnost da se bude sam sa sobom.

Književno veče u organizaciji izdavačke kuće “Čigoja“, posvećeno objavljivanju prevoda knjige „Đoković: Odbijam, rat zvezde“ (2022) velikog francuskog književnika Patrika Besona održano je večeras u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda.

Osim autora, o knjizi su govorili književni prevodici – Tatjana Šotra i dr Milo Konstantinović, izdavač Žarko Čigoja, dok je moderator posebnog razgovora sa Besonom bila Meliha Pravdić, urednica Radio Beograda 2.

Knjiga analizira delom poznate neprijatnosti koje su se desile Novaku Đokoviću početkom ove godine na svetskom šampionatu u Australiji.

– Velika ironija se nalazi u celom tom slučaju. Novak je prethodno devet puta osvojio Australian Open, a onda odjednom tamo mu više ne dozvoljavaju da igra. Australiju je smatrao svojom zemljom, a preko noći je postao tamo nepoželjan – podelio je Beson svoje prve utiske o tom slučaju koji je potresao ceo svet, ne samo sportsku sferu.

Ugledna francuska izdavačka kuća Louison éditions, objavila je tokom ovog meseca novu knjigu Đoković, Odbijam (Djoković, Le Refuse), a domaća izdavačka kuća Čigoja štampa iz Beograda je delo o našem najuspešnijem teniseru publikovala u ediciji Disident.

(Blic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.