NOVAK ĐOKOVIĆ OTVORENO O SVEMU: Mnoge maske su pale i to mi je zanimljivo, ima pozitivnih signala iz Australije, nema sumnje da je Alkaraz trenutno najbolji

07:52

25.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Graham Bensinger

Hoćemo li ga ponovo gledati na kultnom turniru?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dao je opširan intervju za Sportal u kojem je govorio o aktuelnim temama, najpre izazovima u vidu mastersa u Parizu i završnog turnira u Torinu.

„Dobro se osećam. Ova poslednja dva takmičenja, u Astani i Tel Avivu, i osvojene titule su mi podigle nivo samopouzdanja, kao i motivacije. To je nekako prirodno i normalno: kada pobeđuješ, onda želiš više i da igraš i da nastaviš taj niz, tako da se nadam da ću uspeti ovu sezonu da završim na najbolji mogući način jer je ova godina bila jako neobična, drugačija, dosta izazovna mentalno i emotivno za mene tako da mi je drago što se ponovo dobro osećam na terenu i zadovoljan sam svojom igrom“, rekao je Đoković koji trenira u Beogradu.

Kako je pauza od američke turneje i US Opena uticala na njega?

„Nisam doživeo, osim kada sam bio povređen, tako duge pauze. Ne mogu da kažem da je ta pauza prouzrokovana mojom voljom jer sam hteo da idem u Ameriku, međutim nije se dalo. Pozitivna stvar u tome je što sam imao više vremena da se pripremim i da radim na nekim elementima igre koje obično mi teniseri zbog gustog rasporeda turnira nemamo vremena da radimo. Po mom mišljenju, to je dobra stvar. Najavljivao sam već da ću malo drugačije birati turnire i da će prioritet u mom rasporedu biti grend slemovi i hiljadarke u odnosu na ostale kategorije turnira. Igraću na takmičenjima koja mi odgovaraju da igram, one koje želim, ali i one koje nikada do sada nisam igrao, kao što je to bio slučaj u Izraelu i Kazahstanu“.

Neizbežna tema bila je i situacija s početka godine kada je Đokoviću zabranjeno da učestvuje na Australijan openu.

„Australija… Imamo dobre neke naznake, ali to je sve nezvanično. Preko mojih advokata u Australiji komuniciramo odnosno oni zapravo komuniciraju sa vlastima i državnim organizacijama koje su odgovorne za moj slučaj. Nadam se nekom odgovoru, kakav god on bio. Naravno, nadam se pozitivnom. Nadam se da ću odgovor dobiti u narednih nekoliko nedelja, što će mi dozvoliti da se adekvatno spremim za početak sezone, ukoliko on bude već u Australiji.

Ono što se desilo početkom godine je ostavilo traga na moju psihu. Pogotovo prvih šest meseci u 2022. Pokušavao sam da se sa tim nosim na određeni način i mislio sam da sam preko toga prešao u potpunosti, ali nije to bio slučaj. Morao sam, ipak, da to adresiram drugačije i da se kroz turnire i mečeve oslobodim tog osećaja koji je ostao negativan, te da se vratim u onu formu koju sam želeo. Tako se i desilo, samo je bilo potrebno malo više vremena.

Ovu 2022. godinu opisao bih veoma zanimljivom i interesantnom. Neobičnom. Ali ja se uvek trudim, takav mi je karakter i mentalitet, da izvlačim pozitivne stvari, da sagledavam to sa vedrije strane života i verujem da… Ne da verujem, nego znam, da mi je sve što se dogodilo ove godine, posebno sa Australijom i sve što je došlo nakon toga, kao i način na koji su me ljudi tretirali, a koji mi nije prijao i koji nisam nikada pre doživeo, ipak, donelo mi je neke važne lekcije u životu i spoznaje i o sebi i načinu kako želim da nastavim dalje i kakav je svet u kojem živim, pogotovo taj teniski ekosistem. Mnoge su maske pale, kako bih rekao u tom procesu i vrlo mi je interesantno da posmatram kako se ko ponašao prema meni tokom ove godine“, rekao je Đoković.

On je istakao da je Karlos Alkaraz zasluženo na prvoj poziciji ATP liste u ovom trenutku.

„Alkaras jeste prvi na svetu i on je najbolji. Nema tu šta. Ranking to pokazuje, ja sam manje igrao, to je činjenica, dosta se bodova i oduzelo, nije se računao Vimbldon. Možda bi stanje bilo drugačije da su okolnosti bile drugačije, ali nema šta sad. Šta je tu je, on je apsolutno zasluženo tu gde jeste, ja mu čestitam na svim uspesima“, iskren je Novak u intervjuu za Sportal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.