NEVEROVATAN ZAHTEV DIREKTORA ŠAHTJORA: Izbacite Iran sa Mundijala, umesto njih ubacite Ukrajinu

13:43

24.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Fc Shakhtar Donetsk

Zbog navodne vojne podrške Irana ruskoj intervenciji na teritoriji Ukrajine.

Fudbalski klub Šahtjor iz Donjecka zatražio je danas od Međunadorne fudbalske federacije (FIFA) da izbaci Iran sa Svetskog prvenstva u Kataru, zbog navodne vojne podrške te zemlje Rusiji u operaciji na teritoriji Ukrajine.

Direktor Šahtjora Sergej Palkin je u današnjem saopštenju optužio Iran za „direktno učešće u terorističkim napadima na Ukrajince“ i pozvao FIFA i celu međunarodnu zajednicu da reprezentaciju te zemlje odmah izbaci sa Svetskog prvenstva.

„Dok se iranski lideri budu zabavljali gledajući kako njihova reprezentacija igra na Svetskom prvenstvu, Ukrajince će ubijati iranski dronovi i rakete“, rekao je on, sugerišući da bi reprezentacija Ukrajine trebalo da igra na Svetskom prvenstvu umesto Irana.

„To bi bila istorijski i sportski opravdana odluka“, dodao je Palkin, dan pre gostovanja Šahtjora ekipi Seltika u Ligi šampiona.

I Iran i Rusija su negirali ove navode.

Fudbalska reprezentacija Irana je smeštena u grupu B na Svetskom prvenstvu sa selekcijama Engleske, SAD-a i Velsa, koji se plasirao u Katar pobedivši upravo Ukrajinu u finalu baraža.

Svetsko prvenstvo u Kataru na programu je od 20. novembra do 18. decembra.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.